Άρθρα - Γνώμες

07/04/2020 - 09:04

Τους μαθητές τους σκέφτεται κανείς ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σουφλιάς *

Η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται άψογα την κατάσταση σε σχέση με μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Κορονοϊού. Αυτό φυσικά φαίνεται από τα αποτελέσματα.Την ώρα που Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία,η Ισπανία και η Αγγλία έχουν χιλιάδες νεκρούς η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ευτυχώς τους 100.Για να μην αδικούμε τους εαυτούς μας,σε αυτό έχει συμβάλει κατά πολύ η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει ξεχάσει καφετέριες ,γήπεδα,εκκλησίες,χωριά και Πάσχα.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκαν οι πανεθνικές εξετάσεις σε ευρωπαϊκές χώρες οπως Γαλλία,Αγγλία,Ολλανδία.Εδω προς το παρόν η υπουργός Παιδείας κ.Κεραμέως έχει αναγγείλει την πιθανή μείωση της ύλης.

Και εδώ έρχεται το εξής ερώτημα.

Έπρεπε και η Ελλάδα να θρηνήσει τόσα θύματα του δολοφονικού ιού για να γίνει κάτι παρόμοιο ;

Οι μαθητές επηρεασμένοι της κατάστασης δεν είναι σίγουρο ότι θα παρουσιάσουν τον αληθινό τους εαυτού. Μέσα από το άγχος και από την αβεβαιότητα την αναμονής των εξελίξεων τα παιδιά ρισκάρουν να χάσουν τα όνειρα τους και οι γονείς φυσικά τα χρήματα που έδωσαν στα φροντιστήρια τα τελευταία χρόνια.

Η τηλευκπαιδευση κακά τα ψέματα δεν επαρκεί. Αν τα παιδιά δεν έκαναν διαδικτυακά φροντιστήρια δεν θα μπορούσαν να δώσουν. Και μην ξεχνάμε δυστυχώς δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτή.

Λύσεις υπάρχουν αξιότιμη κυρία Υπουργέ. Ανοιχτή πρόσβαση ή εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένος αριθμός ατόμων στη κάθε σχολή για παράδειγμα. Ετσι πάλι θα κληθούν να γράψουν καλά οι μαθητές. Και εάν αποτύχουν; θα έχουν το δικαίωμα να δώσουν και σε κάποια άλλη σχολή. Άλλη λύση να μετρήσει ο γενικός βαθμός των τριών ετών του λυκείου. Λύσεις υπάρχουν και υπάρχουν και αρμόδιοι «τεχνοκράτες» στα υπουργεία που μπορούν να τις δώσουν.

Το συμπέρασμα σε όλα αυτά είναι ότι δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε περισσότερα θύματα για να βοηθήθουν αυτά τα παιδιά της φετινής χρονιάς που στην αρχή ζούσανε με τις επιθέσεις στον Έβρο,με τα ΜΑΤ στη Μυτιλήνη,στη Χίο και στη Σάμο και τώρα απογειώθηκαν με τον Κορονοϊό.

 

 * αρχική δημοσίευση "Αθλητικό Μέτωπο στη Λέσβο και στο Β. Αιγαίο"

Μοιράσου το άρθρο!