Άρθρα - Γνώμες

02/06/2012 - 08:46

Βροχές τέλος...Γαλάζιο και μαύρο

yle="text-align:justify;">Βροχές τέλος. Ιούνης. Καλοκαίρι. Μας τσάκισε ο Μάης με τις βροχές, συνέχεια ενός χειμώνα με κρύο. Αλλά ας μην πέφτεις στην παγίδα και γκρινιάζεις για τον καιρό.  Τουλάχιστον ο καιρός, έστω και με αποκλείσεις, δείχνει μια συνέπεια ως προς τα καιρικά φαινόμενα. «Κάθε πράγμα στο καιρό του».

Ιούνιος με εκλογές. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα βάλει το μεγάλο δίλλημα «παραλία ή κάλπη;».  Ας κερδίσει ο καλύτερος…

Είδηση της εβδομάδας που μας πέρασε ήταν αν μη τι άλλο το ξεπάγωμα των προσλήψεων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της «Ηλιαχτίδας». Το ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και το 5μηνο με μισθούς εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης φαντάζει όαση. Από την άλλη ο Δήμος Λέσβου θα βολευτεί… να μπαλώσει τρύπες και κενά στο προσωπικό.

Το αστυνομικό δελτίο εξακολουθεί να αναφέρει κλοπές και συλλήψεις για ναρκωτικά. Κλοπές που ευνοούνται λόγω  μεταφοράς χρημάτων από τις τράπεζες στις οικίες. 28000 ευρώ η λεία από δύο οικίες στην Ηλία Βενέζη.

Και αυτή τη βδομάδα δείξαμε πόσο «αγαπάμε» τα ζώα… 9 κουτάβια δηλητηριάστηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος Αγιάσου. Ντροπή μας.

Οι μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων αρχίζουν να χαλαρώνουν…το βάσανό τους με τις Πανελλαδικές εξετάσεις και τα «όμορφα» θέματα που κάποιοι επέλεξαν… Είτε δύσκολα θέματα είτε εύκολα θέματα ο αριθμός των εισακτέων δεν αλλάζει.

Στη Λέσβο μας προέκυψε και άλλο ένα θέμα: ψάχνουμε να βρούμε ποιοι είναι δημοσιογράφοι και ποιοι όχι. Πάντως το δικαίωμα στην άποψη κανείς δεν μπορεί να το στερήσει.

Η βδομάδα κλείνει με την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το λεξιλόγιο του Αλέξη Τσίπρα. Πολλές λέξεις έχει δανειστεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μόνο που οι εποχές δεν είναι ίδιες και δεν είναι τόσο ηρωικές. Μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο μάλλον έχουν ξεφύγει όπως λέει και η διαφήμιση… Τα σχόλια τους και η παρουσία τους στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούν απέχθεια. Το «σεμνά και ταπεινά» όσο και να το έχουν ειρωνευτεί ας το σκεφτούν…

Τριήμερο έρχεται. Μόλυβος και Ερεσός θα έχουν τη τιμητική τους. Εκεί θα μεταφερθεί μεγάλο τμήμα της Μυτιλήνης.  Με το γαλάζιο μπορείς να ξεχαστείς, μπορείς να ονειρευτείς… στην άκρη όμως της παραλίας θα σε περιμένει το χρέος σου απέναντι στην εφορία και… στον εαυτό σου.  Από το γαλάζιο στο μαύρο.

 

Μοιράσου το άρθρο!