Αστυνομικό Ρεπορτάζ

27/04/2011 - 17:59

Έριξαν οξύ σε δίχτυα ψαράδων στο Σίγρι Λέσβου

Για μια δυσάρεστη εξέλιξη μας ενημερώνει το blog του Σιγρίου (sigrion.blogspot.com)

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΟΞΥ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ! Έκπληκτοι οι ψαράδες είδαν τις περιουσίες τους να έχουν καταστραφεί!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ψαράδες του Σιγρίου την Τρίτη, μόλις πήγαν στα δίχτυα τους μετά τις μέρες του Πάσχα κμαι την κακοκαιρία: κάποιος ή κάποιοι είχαν ρίξει οξύ σε ΟΛΑ τα δίχτυα που βρίσκονται στο αλίευτικό καταφύγιο, δίπλα στις βάρκες τους! Το αποτέλεσμα αυτής της αποτρόπαιης ενέργειας ήταν να καταστραφούν τα δίχτυα, να μην μπορούν οι άνθρωποι να τα χρησιμοποιήσουν ξανά για ψάρεμα! Το οξύ τα είχε διαλύσει... Το συμβάν υπολογίζεται να έγινε νυχτερινές ώρες, μεταξύ Μ. Τετάρτης και Μ. Σαββάτου, όταν ο καιρός ήταν πολύ άσχημος και δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στο λιμάνι. Έγινε όμως αντιληπτό αρκετές μέρες αργότερα, όταν έφτιαξε ο καιρός και οι ιδιοκτήτες των διχτυών ετοιμάστηκαν να πάνε για ψάρεμα.

Είναι χαρακτηριστικό πως δεν επιλέχθηκαν τα δίχτυα ενός ψαρά, αλλά η δολιοφθορά έγινε προς όλους ανεξαιρέτως, πράγμα που σημαίνει πως όποιος το έκανε δεν είχε έναν μόνο άνθρωπο ως στόχο, αλλά ΟΛΟΥΣ και πρέπει να ήταν "εξοπλισμένος" με μεγάλη ποσότητα οξέως (ή ό,τι άλλο χρησιμοποιήθηκε...), για να μπορέσει να καταβρέξει τόσο μεγάλη ποσότητα διχτυών.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στο Λιμεναρχείο Σιγρίου, το οποίο - ας σημειωθεί - βρίσκεται δέκα μέτρα από τον τόπο του συμβάντος!. Δυστυχώς, σε τέτοιες περιπτώσεις οι παθόντες πρέπει να κάνουν "μήνυση κατ' αγνώστου", δηλαδή, εκτός από την καταστροφή που υπέστησαν να πληρώσουν παράβολο 100 ευρώ , χωρίς να υπάρχουν πολλές ελπίδες πως θα βρεθεί ο θρασύδειλος ένοχος και να τιμωρηθεί.

Όπως είναι φυσικό, οι ψαράδες του Σιγρίου έχουν αναστατωθεί, καθώς είδαν τις περιουσίες τους να έχουν καταστραφεί και τα εργαλεία της δουλειάς τους από τη μια μέρα στην άλλη να αχρηστεύονται, από αγνώστους, οι οποίοι δεν έδωσαν σαφές στίγμα ΓΙΑΤΙ το έκαναν, αφού είναι μια επίθεση κατά παντός! Και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, γιατί αν αυτοί (ή αυτός...) είχαν πρόβλημα με κάποιον, αυτοδικώντας επιτέθηκαν σε όλους, δικαίους και αδίκους. Μ' άλλα λόγια, όποιος έχει κάποιο πρόβλημα, βάζει μια φωτιά στο χωριό και τελείωσε η υπόθεση!

Μοιράσου το άρθρο!