Αστυνομικό Ρεπορτάζ

27/02/2011 - 08:07

Συνέντευξη-πρόκληση από την Ένωση Αστυνομικών Λέσβου

Συνέντευξη πρόκληση  της Ένωσης Αστυνομικών Λέσβου. Θέλησαν να κάνουν το μαύρο άσπρο!

Χρειάστηκε πολύ δόση ψυχραιμίας ώστε να ακούσεις του Αστυνομικούς να δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις για τα επεισόδια της Τετάρτης 23 Φλέβαρη  στο κτήριο της Γ. Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην χθεσινή συνέντευξη 26-02-2011 οι Αστυνομικοί παρουσίασαν τον εαυτό τους ως θύματα!  Το ξύλο και τα χημικά τα έφαγαν οι διαδηλωτές αλλά τα θύματα είναι οι Αστυνομικοί!!!

Μας είπαν λοιπόν οι αξιότιμοι Αστυνομικοί ότι καλοί διαδηλωτές ήταν μόνο οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Το μπλόκο του ΠΑΜΕ ήταν το πρώτο που πέρασε μπροστά από το κτήριο της Γ. Γραμματείας , μίλησε με τους αστυνομικούς! Όλοι μαζί εργάτες είμαστε είπαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους Αστυνομικούς και όλα κύλησαν ομαλά.

Αντίθετα –με βάση το σκεπτικό των Αστυνομικών – όλοι οι άλλοι ήταν οι κακοί διαδηλωτές. Με βάση την εκδοχή τους  τα επεισόδια ξεκίνησαν όχι μόνο γιατί διαδηλωτές έσπρωξαν Αστυνομικούς αλλά γιατί διαδηλωτές χτυπούσαν 4 αστυνομικούς!!!!  Μήπως το τελευταίο έγινε  έγινε μετά την ρήψη των χημικών και την προσπάθεια να γίνουν συλλήψεις ?

Είπαν οι Αστυνομικοί ότι είχαν πληροφορίες ότι στην πορεία ήταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με ρόπαλα , πέτρες  και σακίδια! Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας διαδηλωτής που να είδε ρόπαλα , πέτρες  και σακίδια ?

Είπαν  οι Αστυνομικοί ότι το καπνογόνο που πέταξε συνάδελφος τους στην φοιτήτρια ήταν ατυχές περιστατικό! Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ανθρωποειδή σημάδευε την φοιτήτρια  δεν σας λέει τίποτα ?Δεν εξήγησαν οι Αστυνομικοί γιατί μετά τη διάλυση της πορείας πέταξαν χειροβομβίδα  κρότου λάμψης στο χώρο που ήταν οι δημοσιογράφοι και τραυμάτισαν τον Ηλιά Μαραβά από την ΕΡΑ Αιγαίου. Και αυτό ήταν ατυχές περιστατικό ? Προσέξετε την λεπτομέρεια : πέταξαν χειροβομβίδα σε χώρο που δεν υπήρχαν επεισόδια και ενώ η πορεία είχε διαλυθεί!!!  (ατυχές περιστατικό?????)

Είπαν ότι έπεσε μόνο ένα δακρυγόνο και 2-3 κροτίδες και χειροβομβίδες. Είπαν ότι η χρήση είναι προβλεπόμενη! Δεν είπαν όμως αν η χρήση είναι προβλεπόμενη δίπλα σε δημοτικό σχολείο  την ώρα που μικρά  παιδιά είναι στην αυλή του σχολείου ! Και μάλλον έχουν πρόβλημα με την αριθμητική....διότι η βροχή από κροτίδες και χειροβομβίδες δεν ισούται με τον αριθμό 3!

Παρουσίασαν στη συνέντευξη τύπου  οι Αστυνομικοί ένα σπασμένο κράνος και μια ασπίδα! Μάλιστα σε μια στιγμή ακραίας πρόκλησης στην συνέντευξη τύπου είπαν : Βλέπετε αυτό το σπασμένο κράνος! Αν δεν το φορούσε ξέρετε που θα ήταν ….  Αλήθεια ο φοιτητής που χτυπήθηκε πισώπλατα με το γκλοπ  από τον αστυνομικό  και …δεν φορούσε κράνος …τι πρέπει να πει ?

 

Η Ένωση Αστυνομικών Λέσβου χθες έκανα μια μεγάλη γκάφα. Προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο!  Παραπονέθηκε γιατί τα ΜΜΕ έχουν επικριτική στάση απέναντι στην Αστυνομία.

Αν θέλουν να είναι κοντά στο λαό της Λέσβου το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ζητήσουν «συγνώμη» ή έστω να πουν  την αλήθεια ότι είχαν εντολή να διαλύσουν την πορεία. ( Το ίδιο έγινε και σε άλλες πόλεις , αναίτια επίθεση αστυνομικών σε διαδηλωτές)

 

Μοιράσου το άρθρο!