Αστυνομικό Ρεπορτάζ

02/09/2011 - 07:03

Αλήτες-επισκέπτες της Λέσβου είχαν αφαιρέσει απολιθώματα από το Δάσος στο Σίγρι

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Αστυνομία – Διεύθυνση Ασφαλείας Αεροδρομίου Μυτιλήνης για τον εντοπισμό, την κατάσχεση και την παράδοση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τεσσάρων απολιθωμάτων και πετρωμάτων από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Ασφαλείας Αεροδρομίου Μυτιλήνης σε έλεγχο που διενήργησε βρήκε και κατάσχεσε τέσσερα σημαντικά τμήματα, απολιθώματα και πετρώματα, τα οποία προέρχονται από την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα οποία παραδόθηκαν σήμερα σε εκπρόσωπο του Μουσείου.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις του Διευθυντή του Μουσείου Αναπλ. Καθ. Ν. Ζούρου, πρόκειται για σημαντικά τεκμήρια της γεωλογικής κληρονομιάς της Λέσβου που αφαιρέθηκαν από την περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η συνεχής προσπάθεια και η επαγρύπνηση όλων των αρμοδίων αρχών συμβάλλουν καθοριστικά στην αποτελεσματική προστασία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, μοναδικού μνημείου της φύσης που προστατεύεται από την Ελληνική Πολιτεία.

Μοιράσου το άρθρο!