Αστυνομικό Ρεπορτάζ

14/11/2011 - 10:00

up date 7 - O Hρ. Βερβέρης στο μέτωπο της φωτιάς στο Μεγαλοχώρι

mg class="aligncenter size-full wp-image-1711" title="BERBERIS IRAKLIS" src="http://agrorama.files.wordpress.com/2010/10/photo-2009-a-072.jpg" alt="" width="540" height="407" />

Στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα 14/11 το πρωί στο Μεγαλοχώρι του Πλωμαρίου και κινητοποίησε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, παρευρέθηκε εκπροσωπώντας για κάθε ενδεχόμενο την Περιφέρεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης.

Δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών και τους δυνατούς ανέμους που επικρατούν, το έργο της πυρόσβεσης ήταν εξαιρετικά δύσκολο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μεγάλο αγώνα για να μην εξαπλωθεί η φωτιά στην παρακείμενη δασική περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, ένα πεύκο έπεσε επάνω σε πυλώνες της ΔΕΗ και προκάλεσε βραχυκύκλωμα προκαλώντας την πυρκαγιά.

Η φωτιά τελικά τέθηκε υπό έλεγχο με την καθοριστική συνδρομή και των εθελοντών πυροσβεστών που έσπευσαν άμεσα και δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές. Η προσοχή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι αυξημένη και για τις επόμενες ώρες, λόγω του κινδύνου αναζωπύρωσης.

ώρα 10:00

Μεγάλη φωτιά στο Μεγαλοχώρι προς Αμπελικό.

Στον τόπο της πυρκαγιάς κατέφθασε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία ζήτησε τη συνδρομή δύο αεροπλάνων, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

ώρα 10.37  Η φωτια είναι σε εξέλιξη.Η φωτιά καίει πεύκα.

ώρα 10.55  Αυτή την ώρα 14 οχήματα και 27 ανδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες.Τα αεροπλάνα δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν λόγω των ισχυρών ανέμων.

ώρα 11.25  Καλύτερη είναι η κατάσταση στην περιοχή της φωτιάς.Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες, οι οποίες καίνε δασική έκταση και δασικά είδη.

ώρα 11.45. Η φωτια έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

ώρα  12.20.Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.Μέχρι τώρα έχει κάψει 12 στρ.δάσους και 3 στρ.δασικής έκτασης.

15 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης έκαψε η φωτιά που ξέσπασε στην αγροτική περιοχή του Μεγαλοχωρίου στο Πλωμάρι Λέσβου. Η φωτιά προκλήθηκε πιθανόν απο βραχυκύκλωμα όταν από τους θυελλώδεις ανέμους έσπασαν καλώδια της ΔΕΗ

----------

πηγη:Ραδιο Καλλονή/ΕΡΑ

Μοιράσου το άρθρο!