Αστυνομικό Ρεπορτάζ

23/09/2019 - 16:28

100 λιμενικοί και 5 σκάφη σε Λέσβο και Χίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών

Με περίπου 100 λιμενικούς θα ενισχυθούν άμεσα οι λιμενικές αρχές σε Λέσβο και Χίο ενώ και πέντε πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που βρίσκονται σε άλλα νησιά θα μεταφερθούν άμεσα στα δυο συγκεκριμένα νησιά σε συνέχεια της τελευταίας συνεδρίασης του Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για το προσφυγικό.

Παράλληλα θα υπάρξουν κοινές περιπολίες σκαφών του ΛΣ και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού ενώ στο σύστημα της επιτήρησης θα χρησιμοποιούνται και παρατηρητήρια του Στρατού.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι συνδικαλιστικές ενώσεις των λιμενικών στα νησιά που δέχονται ισχυρές πιέσεις από τις καθημερινές αφίξεις δεκάδων μεταναστών ζητούν διαρκώς ενίσχυση σε προσωπικό καθώς όπως καταγγέλλουν υπάρχουν και περιπτώσεις σκαφών με «μονό» πλήρωμα που εργάζεται πάρα πολλές ώρες νύχτα και μέρα και συχνά υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
 

Το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανοίγει ξανά τη σχετική συζήτηση στον Πειραιά και όχι μόνο και μάλιστα έχουν αρχίσει ξανά να ακούγονται «φωνές» για επιστροφή στην παλαιότερη οργανική δύναμη που έφτανε τα 10.250 άτομα για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Η επαναφορά στην παλαιά οργανική δύναμη αποτελεί πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Μοιράσου το άρθρο!