Αστυνομικό Ρεπορτάζ

11/03/2021 - 18:34

234 κιλά καλόγνωμες αλιεύθηκαν παράνομα από τον Κόλπο Γέρας - Δύο συλλήψεις (φωτο)

Στη σύλληψη ενός 23χρονου επαγγελματία αλιέα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια περιπολίας στο λιμένα Πύργων Γέρας, εντοπίστηκε ο 23χρονος κατά την επιστροφή του από αλιευτική δραστηριότητα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε αλιεύσει και έφερε επί του ιδιοκτησίας του Ε/Π-Α/Κ σκάφους, εντός δικτυωτών σάκων, εκατόν εβδομήντα δύο κιλά (172 kg) όστρακα του είδους “ΚΑΛΟΓΝΩΜΕΣ”, αλιευμένα εντός του κόλπου Γέρας ν. Λέσβου.

Η ανωτέρω τοποθεσία δεν αποτελεί κατηγοριοποιημένη περιοχή παραγωγής ζώντων δίθυρων μαλακίων και ως εκ τούτου, τα ανωτέρω όστρακα κρίνονται ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ επίσης αλιεύθηκαν με το εργαλείο “ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ”, το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένο στην άδεια αλιείας του εν λόγω σκάφους και δεν επιτρεπόταν η χρήση του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κατασχέθηκαν τα ως άνω αλιεύματα καθώς και το εν λόγω αλιευτικό εργαλείο, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Επίσης, στη σύλληψη ενός 37χρονου επαγγελματία αλιέα, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο υπό ιδιοκτησίας του επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα δυο κιλά (62 kg) όστρακα του είδους “ΚΑΛΟΓΝΩΜΕΣ”,  τα οποία αλιεύθηκαν με αλιευτικό εργαλείο ''αργαλειό'', εντός του κόλπου Γέρας ν. Λέσβου, ο οποίος δεν αποτελεί κατηγοριοποιημένη περιοχή παραγωγής ζώντων δίθυρων μαλάκιων.

Προανάκριση διενεργεί η οικία Λιμενική Αρχή, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Μοιράσου το άρθρο!