Αστυνομικό Ρεπορτάζ

22/07/2013 - 00:25

23χρονη από τη Μυτιλήνη πουλούσε κινητά που δεν υπήρχαν...

Προθεσμία για να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία τη Δευτέρα έλαβε η 23χρονη από τη Μυτιλήνη, που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο Ρέθυμνο κατηγορούμενη για εξαπάτηση μέσω διαδικτύου δεκάδων πολιτών, υποσχόμενη ότι θα τους πουλήσει κινητά τελευταίας τεχνολογίας χωρίς ωστόσο τελικά να τα στέλνει στους υποψήφιους πελάτες.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία διαμένει το τελευταίο διάστημα στο Ρέθυμνο, αρνήθηκε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς ότι είχε σκοπό να εξαπατήσει τους πολίτες που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της και της είχαν καταθέσει προκαταβολή για να αγοράσουν κινητό, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο να στείλει τα κινητά.

Επίσης, φέρεται να υποστήριξε ότι ζητούσε την προκαταβολή για να αγοράζει τα μεταχειρισμένα κινητά, που υποσχόταν στις αγγελίες και πως δεν ήταν δυνατή η αποστολή τους μέσα σε λίγες ημέρες, όπως ζητούσαν οι υποψήφιοι πελάτες. Η εισαγγελέας άφησε ελεύθερη τη νεαρή γυναίκα μέχρι σήμερα  Δευτέρα 22/07/2013, οπότε και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο για το αυτόφωρο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών, η 23χρονη από τον Οκτώβριο του 2012 έως και τις 17 Ιουλίου, αναρτώντας σχετικές αγγελίες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου για πώληση κινητών τηλεφώνων, τα οποία στη πραγματικότητα δεν υπήρχαν (υποστηρίζοντας ότι προέρχονταν από απόθεμα καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, που διατηρούσε στο παρελθόν), εξαπατούσε τους υποψήφιους αγοραστές, με αποτέλεσμα να προβαίνουν στην καταβολή χρηματικών ποσών, μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Στη συνέχεια και αφού της κατέβαλλαν, το εν λόγω χρηματικό ποσό, διέκοπτε κάθε επικοινωνία μαζί τους.

Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε η εμπλοκή της σε συνολικά 26 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου εκ των οποίων, οι 19 στην περιοχή της Αττικής και οι υπόλοιπες 7 σε διάφορες περιοχές τις χώρας (στη Λάρισα, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στη Σαντορίνη, στην Ηγουμενίτσα, στην Έδεσσα και στο Ηράκλειο Κρήτης).

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1100 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τις παράνομες πράξεις.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της στο Ρέθυμνο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσε με τους παθόντες
• Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
• Ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων στο όνομά της,
• Μία (1) συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και
• Μία (1) κάρτα ανάληψης μετρητών Τράπεζας.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που έχει προκύψει ότι ιδιοποιήθηκε παράνομα ανέρχεται στις 4.180 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η τέλεση ομοειδών πράξεων από την 23χρονη..

Μοιράσου το άρθρο!