Αστυνομικό Ρεπορτάζ

09/03/2021 - 09:51

300 ευρώ πρόστιμο σε κτηνοτρόφο της Αγίας Παρασκευής... απλά κουβαλούσε ζωοτροφές στο χωράφι του

Aπό Θεόφιλος Μυζίκας / Kalloninews.gr

Είναι αλήθεια, πως η καραντίνα, μας έχει κάνει μάρτυρες πολλών περιστατικών, που δεν συνάδουν με την λογική, με την ευγένεια και την αλληλεγγύη.

Φυσικά, σε αυτή την καραντίνα, κάποιοι πρέπει να κάνουν την δουλειά τους, για να τηρείται η τάξη και η ορθότητα των μέτρων κατά της πανδημίας, ωστόσο αυτό το μέτρο μερικές φορές χάνεται.

Είτε από κατάχρηση εξουσίας, είτε από εκτός εαυτού συμπεριφορές, είτε απο λανθασμένη τήρηση νόμων και κανονισμών.

Πάντως, το θέμα που θα θίξουμε παρακάτω, έλαβε χώρα στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, το απόγευμα του Σαββάτου, το οποίο έκανε έξαλλο έναν αναγνώστη μας.

Ο συγκεκριμένος αναγνώστης μας δε, έχει προσφέρει πολλές φορές τις υπηρεσίες του και στο site μας, μιας και το ταλέντο του στην φωτογραφία, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μας, αναδημοσιεύοντας τις λήψεις του.

Πρόκειται για έναν έντιμο, τίμιο, ήσυχο άνθρωπο, που κοιτάει την δουλειά και το χόμπι του.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Έχει σημασία, μιας και θέλουμε να θίξουμε, πως η εκτός εαυτού συμπεριφορά του, δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του, αλλά με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε απο αστυνομικούς.

Στην Αγία Παρασκευή λοιπόν, μέσα στον οικισμό, το απόγευμα του Σαββάτου, υπήρχε μπλόκο αστυνομικών, για να ελέγχουν για την κυκλοφορία των πολιτών, τα απαραίτητα έγγραφα αλλά και τα μηνύματα τους.

Ο αναγνώστης μας, ήταν ένας απο αυτούς, που σταμάτησαν για έλεγχο.

Εκείνη την ώρα, ήταν στο αγροτικό του αμάξι, μόνος, φορτωμένος ζωοτροφές, με κατεύθυνση το χωράφι του, με τα ρούχα της δουλειάς.

Στον έλεγχο που του έγινε, οι αστυνομικοί του αποκρίθηκαν πως το χαρτί του, έχει λήξει μιας και αφορά τον προηγούμενο μήνα.

Εκείνος τους απάντησε, πως μπορεί να έληξε, αλλά δεν είχε απλά λάβει το καινούργιο απο τον λογιστή του. Άλλωστε, το επάγγελμα του (αυτό του κτηνοτρόφου) δεν λήγει ποτέ.

Τελικά, οι αστυνομικοί, προχώρησαν με το γράμμα του νόμου, δεν έδειξαν καμία κατανόηση, και του προσκόμισαν πρόστιμο 300€. Εκείνος εκνευρισμένος, τους αποκρίθηκε για πολλοστή φορά, πως με μια απλή ματιά, μπορούν να διακρίνουν το φορτωμένο αγροτικό, την ενδυμασία του και την κατεύθυνση του. Το ότι το χαρτί του είχε λήξει για μερικές ημέρες, αυτό δεν σημαίνει πως η εργασία του σταματά.

Εμείς, ως kalloninews.gr, σαφώς και διακρίνουμε πως υπήρξε στην περίπτωση αυτή αυστηρή κρίση απο τους αστυνομικούς. Σαφώς και κατανοούμε πως θέλουν να κάνουν την δουλειά τους.

Ωστόσο, μήπως θα έπρεπε να κρίνουμε λίγο καλύτερα σε ποιους ανθρώπους επιβάλουμε την αυστηρότητα μας;

Αλήθεια, ενόχλησε ένας κτηνοτρόφος, μόνος του στο αμάξι που όδευε στο χωράφι του, και δεν ενοχλούν χώροι που συνωστίζονται πολλά άτομα;

Ερώτηση απλή υποβάλουμε. Καμία διάθεση για κρίση στην δουλειά κανενός... 

 

Kalloninews.gr

Μοιράσου το άρθρο!