Αστυνομικό Ρεπορτάζ

24/07/2022 - 08:31

Αγωνία για τα Βατερά - Δεύτερη ημέρα μάχης με τις φλόγες

Τοπίο  θλίψης στα Βατερά.  Φώτο  Ηλίας  Βουρος

Συνεχής Ενημέρωση

Δύσκολη ήταν η νύχτα χθες βράδυ σε Βατερά, Βρισα, Σταύρο. Αγωνία κατοίκων και ολονύχτια μάχη από τα επίγεια μέσα.

Το μέτωπο προς Σταύρο δεν δημιούργησε ιδιαίτερη ανησυχία όπως είχαμε εκτιμήσει. Αντίθετα το μέτωπο προς Βρισα κράτησε σε αγωνία τους κατοίκους της περιοχής. Ευτυχώς λειτούργησαν οι αντιπυρικές ζώνες και η φωτιά δεν έφτασε στη Βρισα. Θετική εξέλιξη η σταδιακή μείωση του αέρα.

Ώρες αγωνίας σήμερα το πρωί λίγο πριν επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα . Τμήμα της φωτιάς από αναζωοπύρωση κατέβηκε μέχρι τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στα Βατερά λίγο πριν τη διακλάδωση για Αγ. Φωκά. Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος καθώς αν η φωτιά περνούσε θα κινδύνευαν πολλές κατοικίες. Ευτυχώς αυτή η μάχη κερδήθηκε με την βοήθεια των εναέριων μέσων που έκαναν εκεί τις πρώτες ρίψεις.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει μεταξύ Βρίσας-Βατερών. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, ενώ ακόμα δεν έχει φτάσει στη Μυτιλήνη το πλοίο “Νήσος Ρόδος” που μεταφέρει ενισχύσεις.  Πέραν των επίγειων δυνάμεων, στην περιοχή ενεργούν μέχρι τώρα δυο ελικόπτερα, δυο πετζετέλ και 3 μικρά πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους και όλους τους αγρότες του νησιού σημερα Κυριακή με το πρώτο φως της ημέρας να είναι έτοιμοι με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ με δεξαμενές νερού ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου Βατερών.

Μοιράσου το άρθρο!