Αστυνομικό Ρεπορτάζ

08/05/2020 - 19:50

Ακόμη 20 συμπολίτες μας κατηγορούμενοι για τα επεισόδια σε «Διαβολόρεμα» , Καράβα και Παγανή

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή (20) ακόμη ατόμων σε έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα περί τα τέλη Φεβρουαρίου κυρίως σε βάρος αστυνομικών στη Λέσβο

Ταυτοποιήθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, η εμπλοκή (20) ακόμη ατόμων – ημεδαπών, σε έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από βραδινές ώρες 24ης Φεβρουαρίου έως βραδινές ώρες της 26ης Φεβρουαρίου, κυρίως σε βάρος αστυνομικών στην πόλη της Μυτιλήνης, στη θέση «Διαβολόρεμα» στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Καλλονής, στην ευρύτερη περιοχή της Καράβας - Μανταμάδου στη Λέσβο και στην ευρύτερη περιοχή της Παγανής στη Μυτιλήνη. 

Στα ταυτοποιηθέντα άτομα περιλαμβάνεται και ημεδαπός, που σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα την 26-02-2020 επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις με φορτηγό όχημα στην ευρύτερη περιοχή της Καράβας - Μανταμάδου και την ίδια ημέρα πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο στην περιοχή της Παγανής στη Μυτιλήνη. 

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακό έλεγχο, αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί - εκρηκτικοί μηχανισμοί και μεταλλικά εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους, κάλυκες πυροβόλων όπλων, φυσίγγια, καθώς και κυνηγητικό όπλο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε και έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή περιλαμβάνει τα αδικήματα, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, του εμπρησμού, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παρακώλησης συγκοινωνιών, της ληστείας, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης. 

 

Υπενθυμίζουμε ότι στις 29/02/2020 στη  Μυτιλήνη συνελήφθησαν τρία άτομα και προσήχθησαν δύο για την επίθεση στα δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που αυτοί απουσίαζαν, την καταστροφή των προσωπικών τους αντικειμένων τα οποία και έκαψαν ή πέταξαν στη θάλασσα. Κατά περίπτωση οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για τις πράξεις της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης και τέλος της φθοράς ξένης περιουσίας.

---

Αλήθεια η ΕΔΕ για το όργιο αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών και το σπάσιμο των αυτοκινήτων από τους αστυνομικούς που βρίσκεται; Θα κατηγορηθεί άραγε κανένας άνδρας των ΜΑΤ για τα κατορθώματά του; 

φωτογραφία Βασίλης Ραϊστέλλης

 

Μοιράσου το άρθρο!