Αστυνομικό Ρεπορτάζ

11/08/2021 - 07:30

Απίστευτες καταστάσεις στην Αγιάσο δημιουργεί η απουσία αστυνόμευσης - Τι καταγγέλλει η Πρόεδρος

Σοβαρά προβλήματα με την αστυνόμευση στην Αγιάσο καταγγέλλει στο Lesvosnews.net η Πρόεδρος της Κοινότητας κα Διαμάντω Ρουγκέλλη.

Τα όσα αναφέρει η Πρόεδρος προκαλούν εύλογα ερωτήματα για την αδιαφορία που υπάρχει εδώ και καιρό σχετικά με την στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάσου. Ακόμη και τώρα που είναι η περίοδος αιχμής για την Αγιάσου -  λόγω δεκαπενταύγουστου - δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Αγιάσο.  Η Πρόεδρος έχει κάνει κάθε προσπάθεια αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

δ
Ένα από τα δεκάδες μηχανάκια με κομμένη εξάτμιση στους δρόμους της Αγιάσου 

Μια μεγάλη «πληγή» στην Αγιάσο είναι τα μηχανάκια με κομμένες εξατμίσεις που προκαλούν αναστάτωση με την ηχορύπανση και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές με τους αυτοσχέδιους αγώνες που κάνουν στην Αγιάσο.  Όπως μας αναφέρει η κα Ρουγκέλλη έχει γίνει δέκτης δεκάδων παραπόνων και καταγγελιών από επισκέπτες της Αγιάσου και μόνιμους κατοίκους. «Άνθρωποι με προβλήματα υγείας τινάζονται στον ύπνο τους από τον απίστευτο θόρυβο που προκαλούν τα μηχανάκια» μας αναφέρει χαρακτηριστικά.  Νυχτερινές ώρες διοργανώνονται και αυτοσχέδιοι αγώνες σε διάφορα σημεία του χωριού προκαλώντας όχι μόνο απίστευτο θόρυβο αλλά θέτοντας και σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Υπήρξαν στο παρελθόν προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο αλλά πλέον το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου με το ελάχιστο προσωπικό αδυνατεί αν ελέγξει την κατάσταση.

Και δεν είναι μόνο αυτό…

Η Πρόεδρος της Αγιάσου μας αναφέρει δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα (και ασφαλώς δεν είναι μόνο αυτά). 

  Δύο άτομα που προκαλούν με την συμπεριφορά τους και είναι γνωστά στις αρχές αλλά … κανείς δεν επεμβαίνει...

δφ
Άτομο που κοιμάται στους δρόμους της Αγιάσου με τα γεννητικά όργανα σε κοινή θέα - φωτο επεξεργασμένη 

Το ένα άτομο κυκλοφορεί στους δρόμους της Αγιάσου πολλές φορές με τα γεννητικά του όργανα σε κοινή θέα.  Κοιμάται σε διάφορα σημεία του χωριού. Αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού και πολλές φορές προκαλεί με την συμπεριφορά του. «Αποτελεί πρόβλημα για τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους του χωριού καθώς πολλές φορές βγάζει τα ρούχα του, ξαπλώνει στους δρόμους και κοιμάται σκόπιμα με τα γεννητικά του όργανα σε κοινή θέα για να προκαλεί» μας αναφέρει η Πρόεδρος της Αγιάσου.  Σε πρόσφατο περιστατικό η Πρόεδρος αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με το «112» καθώς από το «100» και το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου υπήρχε αδυναμία παρέμβασης.

Το δεύτερο άτομο είναι νεαρής ηλικίας με γνωστή παραβατική συμπεριφορά. Κυκλοφορεί με στιλέτο, παρενοχλεί κυρίως κοπέλες νεαρής ηλικίας. Η Πρόεδρος και σ’ αυτή την περίπτωση έχει δεχθεί καταγγελίες αλλά και πάλι υπάρχει αδυναμία να αντιμετωπιστεί η κατάσταση καθώς ο νεαρός όσες φορές έχει συλληφθεί μετά από λίγες ώρες επιστρέφει και πάλι στην Αγιάσο…

Πέρα από τα πρόσωπα και τα προβλήματα που δημιουργούν το ζητούμενο είναι η στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος.  Η Πρόεδρος κάνει έκκληση έστω αυτές τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου με την αυξημένη προσέλευση κόσμου στην Αγιάσου να αυξηθεί η αστυνόμευση. Όπως αναφέρει η κα Ρουγκέλλη όλη αυτή η κατάσταση δυσφημεί πλέον την Αγιάσο και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί.

Το μεγάλο ερώτημα είναι  οι ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας ξέρουν τι συμβαίνει στην Αγιάσο και αν θέλουν να δώσουν λύση….

 

Μοιράσου το άρθρο!