Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/12/2019 - 08:19

Απίστευτη τραγωδία - 27 ετών η γυναίκα που κάηκε ζωντανή στον Καρά Τεπέ

   Μια 27χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν απανθρακώθηκε σήμερα τα χαράματα σε κοντέινερ που διέμενε με την οικογένεια της στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Η γυναίκα έμενε στο κοντέινερ με τον 28χρονο σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά, πέντε ετών, δύο ετών και ένα νεογέννητο βρέφος. Τα παιδιά διασώθηκαν από τον πατέρα τους, ο οποίος στην προσπάθειά του να βγάλει και τη γυναίκα του από τον καιόμενο οικίσκο έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, της οποίας οι εγκαταστάσεις είναι απέναντι από τον καταυλισμό, παρενέβη πολύ γρήγορα και κατέσβησε τη φωτιά, η οποία πριν σβήσει έκαψε και διπλανό κοντέινερ.

Ο προσφυγικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στον δήμο Μυτιλήνης, φιλοξενεί 1.324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων, οι περισσότεροι από τους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στον χώρο βρέθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης προκειμένου να εξετάσει την όλη κατάσταση. Εκεί ενημερώθηκε από στελέχη της Πυροσβεστικής ενώ συνομίλησε με πρόσφυγες και εργαζόμενους του καταυλισμού.

 

 

up date  Ανακοίνωση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο μια 27χρονης γυναίκας από το Αφγανιστάν αργά χθες το βράδυ στο κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ στη Λέσβο. Η μητέρα τριών παιδιών έχασε τη ζωή της εξαιτίας φωτιάς που ξεκίνησε στο κοντέινερ όπου διέμενε με τον σύζυγο και τα παιδιά της, η οποία επεκτάθηκε και σε διπλανό κοντέινερ.

Ο σύζυγος και τα παιδιά της γυναίκας είναι καλά στην υγεία τους και λαμβάνουν στήριξη από την Υ.Α. και τους εταίρους της.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 π.μ. και η πυροσβεστική έφτασε εγκαίρως στο σημείο. Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του περιστατικού και του θανάτου. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, ο διευθυντής του Καρά Τεπέ και η επικεφαλής του γραφείου της Υ.Α. στη Λέσβο μετέβησαν επίσης στο κέντρο φιλοξενίας όταν ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία.

Το κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ, όπου διαμένουν 1.300 ευάλωτοι αιτούντες άσυλο, είναι μια δομή που διαχειρίζεται ο Δήμος Μυτιλήνης και η Ύπατη Αρμοστεία με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μοιράσου το άρθρο!