Αστυνομικό Ρεπορτάζ

26/02/2020 - 10:18

Αυτά είναι τα δώρα πους μας ρίχνουν τα ΜΑΤ της χούντας Μηταράκη-Μητσοτάκη

Με όλο τους το χημικό εξοπλισμό έχουν έρθει σε Λέσβο και Χίο τα ΜΑΤ.  Από την εμφάνισή τους στη Λέσβο έχουν επιδοθεί σε υπέρμετρη και προκλητική χρήση χημικών που βάζουν σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές.

Δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, σπρει πιπεριού(σε 3 γεύσεις όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος)  είναι ο χημικός τους εξοπλισμός. Δεκάδες άτομα με αναπνευστικά προβλήματα επισκέφθηκαν χθες το Κέντρο Υγείας Καλλονής μετά τα επεισόδια στο Διαβολόρεμα.

Στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί από τους κατοίκους της Λέσβου είναι όλα όσα έχουν συγκεντρωθεί από την Καράβα και τα Διαβολόρεμα. Πολλές είναι και οι καταγγελίες ότι είναι ληγμένα τα χημικά που έχουν χρησιμοποιηθεί θέτοντας έτσι ακόμη σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Και από Χίο καταγγελία για ληγμένα χημικά:

«Υπήρξε μια χρήση χημικών σε τέτοια έκταση που ήταν πραγματικά απαράδεκτη. Θα σας πω δε ότι τα χημικά ήτανε ληγμένα. Δηλαδή αυτό που είδαμε εμείς είναι ότι σε κουτάκια που συλλέξαμε στη συνέχεια, είδαμε ότι επρόκειτο για χημικά που είχαν λήξει από το 2017, ενώ υπήρχε επιγραφή, που προειδοποιούσε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν μετά τη λήξη τους» καταγγέλλει ο κύριος Τριαντάφυλλος στο tvxs.gr  

Μοιράσου το άρθρο!