Αστυνομικό Ρεπορτάζ

08/08/2022 - 11:25

Βιασμός 14χρονης στη Λέσβο: Πώς ο δράστης έστηνε «ψηφιακές παγίδες» σε ανήλικα κορίτσια

Ψεύτικα προφίλ για να «ψαρεύει» ανήλικα κορίτσια, φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε ο 55χρονος Ευστράτιος Στρτής Μυρογιάννης, ο οποίος προφυλακίστηκε για τον βιασμό μιας 14χρονης μαθήτριας. Στην αναζήτηση και άλλων θυμάτων του αστυνομικού στη Λέσβο βρίσκεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στις έρευνες έχει εμπλακεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

 

Οπως έχει διαπιστωθεί από τα μέχρι τώρα στοιχεία και έπειτα από τις επαφές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη διαχειρίστρια εταιρεία ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ με το ψευδώνυμο «Μέγας Αλέξανδρος». Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των ερευνών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν μπει ακόμα δύο προφίλ με ψευδώνυμα, στα οποία υπάρχουν πολλά ανήλικα κορίτσια από τη Λέσβο που ασχολούνται γενικά με τον αθλητισμό αλλά και συγκεκριμένα με το βόλεϊ.

Ο 55χρονος αστυνομικός ήταν προπονητής σε ομάδα βόλεϊ του νησιού και έτσι είχε καταφέρει να προσεγγίσει την ανήλικη μαθήτρια της Β’ Λυκείου. Παρά τις εντατικές προσπάθειες που γίνονται, η διαχειρίστρια εταιρεία δεν μπορεί με βεβαιότητα να απαντήσει στις ελληνικές Αρχές εάν αυτά τα δύο προφίλ ανήκουν στον προπονητή που κατηγορείται και γι’ αυτόν τον λόγο οι έρευνες συνεχίζονται.


Να ανοίξουν τα στόματα

 

Με απόφαση του εισαγγελέα, η ΕΛ.ΑΣ., σε μια προσπάθεια να ανοίξουν τα στόματα στο νησί, έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του αστυνομικού-προπονητή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τη δράση του 55χρονου. «Το νησί είναι ένας μικρός τόπος και, όπως συμβαίνει σε όλη την ελληνική επαρχία, οι πολίτες δίνουν μεγάλη σημασία στο τι θα πει ο περίγυρος. Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν και άλλα θύματα του δράστη, τα οποία όμως κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό την ανατριχιαστική περιπέτειά τους, φοβούμενα τα σχόλια της κοινωνίας…», λέει με νόημα στη Realnews έμπειρος αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Δικογραφία
Σύμφωνα με τη δικογραφία που συνέταξαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, γνωστοί και ως Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει η μαρτυρία μιας δεύτερης κοπέλας, επίσης 14χρονης, στην οποία γίνεται λόγος για περίεργες κινήσεις από τον κατηγορούμενο σε βάρος της.


Συγκεκριμένα, στη δικογραφία αναφέρεται για τη δεύτερη 14χρονη: «Σε ερώτηση αξιωματικών της υπηρεσίας μας η… (σ.σ.: το θύμα), ανέφερε ότι ο Μυρογιάννης Ευστράτιος ήταν πολύ εκδηλωτικός με όλα τα κορίτσια της ομάδας και πριν από περίπου έναν μήνα, μέσα στο αυτοκίνητό του, άγγιξε στους μηρούς την… (σ.σ.: αναφέρεται το όνομα τις συναθλήτριας της ανήλικης μαθήτριας), πράξη την οποία εκμυστηρεύτηκε η τελευταία στο θύμα». Με βάση αυτή τη μαρτυρία και όσα φαίνεται να έπραξε εις βάρος της ανήλικης, εν προκειμένω τον βιασμό της, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η συγκεκριμένη κοπέλα δεν είναι το μοναδικό θύμα του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS

Μοιράσου το άρθρο!