Αστυνομικό Ρεπορτάζ

07/06/2019 - 16:17

Βρέθηκαν οι δράστες της κλοπής σε οικία δημοτικού συμβούλου στη Λέσβο με λεία 130.000 ευρώ

Τέλος Ιανουαρίου σημειώθηκε στη Λέσβο μια από τις μεγαλύτερες κλοπές. Οι άγνωστοι δράστες έχοντας καλή ενημέρωση για την απουσία εκτός νησιού του δημοτικού συμβούλου μαζί με τη οικογένεια του εισέβαλαν κατά πάσα πιθανότητα βραδινές ώρες στην οικία του στην Άντισσα και κυριολεκτικά έψαξαν τα πάντα. Αποτέλεσμα να βρουν κοσμήματα μεγάλης αξίας της συζύγου του δημοτικού συμβούλου και μετρητά . Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν με το καλύτερο τρόπο τις άσχημες καιρικές συνθήκες ( καταιγίδες) ώστε να μην ακουστούν από τους γείτονες την ώρα που «σήκωναν» το σπίτι. Το θέμα είχε αποκαλύψει το Lesvosnews.net Μετά από 5 μήνες έχουμε την εξιχνίαση της υπόθεσης.
  • Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής κοσμημάτων μεγάλης αξίας από οικία στη Λέσβο
  • Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
  • Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις -130.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκε, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, υπόθεση κλοπής κοσμημάτων και χρηματικού ποσού, από οικία στην περιοχή της Άντισσας στη Λέσβο. 

Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 41 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες, προ πενταμήνου περίπου, εισήλθαν, παραβιάζοντας παράθυρο, σε οικία 52χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας -110.000- ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των -25.000- ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο 41χρονος διαμένει παράνομα στη Χώρα και σε βάρος του εφαρμόστηκε διοικητικό μέτρο της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.    

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης. 
 

Μοιράσου το άρθρο!