Αστυνομικό Ρεπορτάζ

23/05/2022 - 15:48

«Δια Πυρός 2022» στην Κράτηγο Μυτιλήνης και... αδιαφορία-φωτιά!

Άσκηση μεγάλης κλίμακας

Την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022, και ώρα 10:00, στην περιοχή Κράτηγος-Αγριλιά του Δήμου Μυτιλήνης, θα πραγματοποιηθεί άσκηση μεγάλης κλίμακας, για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022» σε πραγματικές συνθήκες.

---

Οι φωτογραφίες και η επιστολή από κατοίκους στην περιοχή που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο αγωνίζονται για το αυτονόητο.... Πέρα από τις ασκήσεις ας κάνουμε και το αυτονόητο....

 18 Μαρτίου 2022 επιστολή προς το Δήμο Μυτιλήνης

    Στην περιοχή που διαμένουμε στην Μυτιλήνη πλησίον του στρατοπέδου 221 στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης (περιοχή Βρουλίδια), κλαδιά από πεύκα εκατέρωθεν του δρόμου επί της επαρχιακής οδού Αεροδρομίου- Γηπέδου Αγίας Μαρίνας, έχουν ενωθεί και δημιουργούν μια «αψίδα» οπότε παύει να υπάρχει μια υποτυπώδης έστω αντιπυρική ζώνη που να αποτρέπει την μεταφορά της φωτιάς από την μια πλευρά του δρόμου στην άλλη (επισυνάπτω  τρεις (3) πρόσφατες φωτογραφίες).

     Στις 2/6/2021 υποβλήθηκε  αίτημα προς την υπηρεσία Πολίτικης Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης  ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες για την κοπή των κλαδιών. Αναμέμαμε απάντηση πάνω από δυο μήνες και αναγκαστικά απευθυνθήκαμε  εκ νέου μέσω email στους επικεφαλής την υπηρεσίας Πολίτικης Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης στις 23/8/2021. Μονό τότε λάβαμε τηλεφωνική απάντηση από τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας ότι η υπηρεσία τους είναι αναρμόδια (ποτέ όμως εγγράφως). Υπέδειξε ως αρμόδιο φορέα την Υπηρεσία Γεωπόνων του Δήμου Λέσβου και το Δασαρχείο Μυτιλήνης. 

Έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες και καμία απολύτως ενημέρωση δεν υπάρχει από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μυτιλήνης και ακόμα χειρότερα καμία ενέργεια.  

  --

 

ΟΛΗ η αλληλογραφία και οι επιστολές είναι στη διάθεσή του Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!