Αστυνομικό Ρεπορτάζ

14/08/2013 - 04:20

Διαψεύδει το Λιμενικό δημοσίευμα για συναυλία Ν. Βέρτη αλλά ... δεν απαντάει

Μ

εγάλο θέμα δημιουργήθηκε  σχετικά με την καταγγελία αστυνομικών για παρεμπόδιση ελέγχου στη συναυλία του Βέρτη. Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ (Στρατής Μπαλάσκας) αναπαράχθηκε από όλα τα αθηναϊκά ΜΜΕ και προκάλεσε ποικίλα σχόλια.


Σήμερα το πρωί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

"Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με καλλιτεχνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 02 Αυγούστου 2013 στον εμπορικό λιμένα Μυτιλήνης που αφήνουν μομφές για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, ξεκαθαρίζουμε ότι τα εν λόγω είναι αβάσιμα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθόσον από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση των προβλεπομένων και των όρων διεξαγωγής της ανωτέρω καλλιτεχνικής εκδήλωσης.
Επισημαίνεται δε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στο χώρο βρίσκονταν στελέχη του Σ.Δ.Ο.Ε. τα οποία πραγματοποιούσαν συνεχείς ελέγχους νομιμότητας χωρίς να διαπιστώσουν ουδεμία παράβαση.
Ειδικότερα για αναφορές στα ανωτέρω δημοσιεύματα περί απομάκρυνσης στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.  από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ισχύουν τα παρακάτω:
Την 00.45 στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου κατέφθασαν στο σημείο διεξαγωγής της συναυλίας και ενημέρωσαν τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής για την ύπαρξη καταγγελιών για ηχορύπανση. Δεδομένου ότι η συναυλία λάμβανε χώρα σε χώρο αρμοδιότητας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τους γνωστοποιήθηκε ότι άμεσα θα ενημερωνόντουσαν σχετικά οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης όπως και έγινε.
Η εκδήλωση έληξε την 01.00 όπως ακριβώς οριζόταν και στη σχετική άδεια.
"

 

Διαβάζοντας με προσοχή και την ανακοίνωση και το δημοσίευμα έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  • Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης είχε στηθεί ένα υπαίθριο κέντρο διασκέδασης με σερβιτόρους , καθίσματα και τραπέζια.  Κατάστημα δηλαδή υγειονομικού ενδιαφέροντος που... κανείς δεν ασχολήθηκε αν διέθετε την απαιτούμενη άδεια. Η απάντηση του Λιμενικού προσπερνά αυτό το θέμα. Επίσης η απάντηση του Λιμενικού δεν αναφέρει τους όρους παραχώρησης του εμπορικού λιμένα και τι υποχρεώσεις είχε ο διοργανωτής σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.  Αλήθεια από ποιους έγιναν έλεγχοι σε αυτό το τομέα; Το Λιμενικό Σώμα μπορεί να κάνει τέτοιους ελέγχους;
  • Το δημοσίευμα δεν αναφέρει φορολογικές παραβάσεις. Η απάντηση του Λιμενικού αναφέρει την παρουσία του ΣΔΟΕ στην συναυλία  και ουσιαστικά προσπαθεί να αποφύγει την ουσία (=παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος) θέλοντας να επικεντρωθεί στο θέμα των αποδείξεων.
  • Η απάντηση του Λιμενικού  δεν διαψεύσει την ύπαρξη καταγγελίας από τους αστυνομικούς.  Η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει διαψεύσει την ύπαρξη καταγγελίας από τους αστυνομικούς.
  • Η απάντηση του Λιμενικού κάνει αναφορά στις καταγγελίες για  ηχορύπανση και αναφέρει ότι η συναυλία έληξε ακριβώς στις 01:00 όπως οριζόταν στη σχετική άδεια.  Όσοι όμως ήταν στη συναυλία ξέρουν ότι η συναυλία του Νίκου Βέρτη ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και ολοκληρώθηκε στις 02:00 περίπου.

 

 



 

Μοιράσου το άρθρο!