Αστυνομικό Ρεπορτάζ

17/04/2022 - 16:29

Δίκη Καθηγητή της Λέσβου - «Το πατρικό χάδι δεν είναι στα οπίσθια»

Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και σε έντονα φορτισμένο κλίμα,  συνεχίσθηκε την Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης,  η δίκη του εκπαιδευτικού Γυμνασίου της Λέσβου, που κατηγορείται από γονείς έξι μαθητριών για ασελγείς πράξεις και χειρονομίες την ώρα του μαθήματος. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχισθεί στις 30 Μαϊου.

Μητέρες των κοριτσιών κατέθεσαν τα όσα οι κόρες τους περιέγραψαν για τις κινήσεις του εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη, για τα αγγίγματα στις μαθήτριες και τις άσεμνες  χειρονομίες του, την ώρα του μαθήματος   ενώ όπως κατέθεσαν όλοι οι μάρτυρες η πλευρά του κατηγορουμένου, όταν βγήκε στο φως αυτή η υπόθεση, συγκέντρωνε υπογραφές από κατοίκους του χωριού με μια υπεύθυνη δήλωση που ανέφερε ότι είναι “καλός άνθρωπος” και όλα όσα του καταγγέλλουν δεν ισχύουν.

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση καθαρίστριας του σχολείου η οποία μίλησε για το “λευκό χαρτί” που της έδωσαν να υπογράψει προκειμένου να υποστηρίξει τον καθηγητή στο δικαστήριο και πώς επιστρέφοντας στο σπίτι, μίλησε στα εγγόνια της για αυτό που έγινε και τότε η εγγονή της, της είπε ότι όλα όσα λέγονται είναι αλήθεια καθώς και εκείνη έχει δεχθεί και η ίδια τέτοιου είδους παρενόχληση. Επίσης της είπε ότι δεν είναι κάτι που έκανε μόνο στην ίδια, αλλά “ενοχλεί” και άλλα κορίτσια  με αυτό τον τρόπο. Τα όσα είπε η εγγονή της, επιβεβαίωσε και ο εγγονός της που πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, ανέφερε στην κατάθεσή της η καθαρίστρια του σχολείου.  Η ίδια ανέφερε ότι δέχθηκε οχλήσεις από την πλευρά του κατηγορούμενου, της ζήτησαν μάλιστα άτομα εκ μέρους του  να αναιρέσει τα όσα είχε καταθέσει στην ανακρίτρια.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ερώτηση της Εισαγγελέως της έδρας, για το αν ένα παιδί 12χρονών- που όπως είπε είναι ακόμη μικρό σε ηλικία –  μπορεί να ξεχωρίσει το “αθώο” – πατρικό χάδι από το χάδι με πονηρό σκοπό.  «Το πατρικό χάδι δεν είναι στα οπίσθια» απάντησε η μάρτυρας. Ακολούθησαν και άλλες καταθέσεις μητέρων κοριτσιών που αναφέρθηκαν σε περιστατικά μέσα στην τάξη μεταφέροντας όσα τις  περιέγραψαν οι κόρες τους. Μάλιστα σε κάποιες καταθέσεις οι μητέρες είπαν ότι τα κορίτσια ξέσπασαν σε κλάματα περιγράφοντας τα περιστατικά.


Η πλευρά της υπεράσπισης ανέβασε πολλές φορές τους τόνους – μάλιστα σε κάποιο σημείο έγινε διακοπή λίγων λεπτών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα –  κατά την εξέταση των μαρτύρων  με ερωτήσεις των δυο δικηγόρων να  δίνουν έμφαση στο γιατί τα κορίτσια δεν είχαν μιλήσει νωρίτερα στους γονείς τους  τα συμβάντα,  στις απουσίες  -που σύμφωνα με τα απουσιολόγια- φέρεται να είχαν κάποιες μαθήτριες, καθώς και σε περιστατικό όπου ο εκπαιδευτικός  έβγαλε έξω από την τάξη κάποιες μαθήτριες, αποδίδοντας εκεί, τις καταγγελίες σε βάρος του . Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα απουσιολόγια η πλευρά της πολιτικής αγωγής κατήγγειλε ότι “συμπληρώθηκαν” στην συνέχεια.

πηγη 

Πέλλη Γιακουμή /.https://aeolos.tv/

Μοιράσου το άρθρο!