Αστυνομικό Ρεπορτάζ

09/10/2015 - 07:10

ΕΔΕ για τον αστυνομικό στη Λέσβο που κλωτσάει πρόσφυγες - Προκλητικές δικαιολογίες

Κατεπείγουσα διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τις φωτογραφίες με αστυνομικό, που φαίνεται να κλωτσάει πρόσφυγες στη Λέσβο, διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης διατάχθηκε μετά τις σχετικές φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν χθες στο Διαδίκτυο  απεικόνιζαν έναν αστυνομικό να κλωτσά πρόσφυγες στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη.



Το περιστατικό έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο προβληματισμό στην ηγεσία της Αστυνομίας. Μάλιστα, σημειώθηκε την ημέρα που βρίσκονταν στο νησί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Αυστριακό Καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν.

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον αστυνομικό και οι εξοργιστικές φωτογραφίες ανέβηκαν στο Διαδίκτυο από τον Saverio Serravezza.

ΠΛηροφορίες αναφέρουν ότι έχει αναγνωριστεί ο αστυνομικός και αναμένουμε να δούμε την τύχη του....

 

Προκλητικές δικαιολογίες   ....    

«Δεν ήταν απλή περιπολία, ήταν έκρυθμη η κατάσταση για να πάνε τα ΥΜΕΤ στη Λέσβο» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμος. Ο κ. Ντούμος διευκρίνισε ότι «πράξεις που στρέφονται απρόκλητα εναντίον ενός άλλου πολίτη, ξένου ή Έλληνα, απερίφραστα τις καταδικάζουμε». Πρόσθεσε όμως ότι «από ‘κει και πέρα είδα τις φωτογραφίες...  Μπορεί να πρόκειται για απρόκλητη πράξη, μπορεί όμως να δέχθηκε και επίθεση ο αστυνομικός με ένα μπουκάλι ή κάτι άλλο... μια φωτογραφία αποτυπώνει τη στιγμή».

«Θα πρέπει να αποτυπωθεί η πραγματικότητα μέσα από την προανάκριση να δούμε, το πριν, το μετά, το γιατί έγινε» εξήγησε. «Όλες οι κάμερες είναι στραμμένες στους αστυνομικούς, σπάνια σε αυτούς που τούς επιτίθενται» παρατήρησε ακόμη ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.
 

up date Σύμφωνα με πληροφορίες του Κόκκινου, ο αστυνομικός ανήκει σε διμοιρία που μετέβη στο νησί από την Αθήνα ενώ αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό μετά την κατεπείγουσα διοικητική έρευνα που διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.

Διαβάστε σχετικά:

Αστυνομικός - μπάτσος κλωστάει πρόσφυγες στη Μόρια Λέσβου - Φωτογραφία ντροπής

Μοιράσου το άρθρο!