Αστυνομικό Ρεπορτάζ

17/09/2015 - 16:50

Εκτελούνται μεταφορές προσφύγων και από αλλοδαπούς

yle="text-align: justify;">Συνελήφθη, χθες (16-09-2015) το απόγευμα στην περιοχή της Καλλονής στη Λέσβο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών. 

 

 

Δικογραφία για το ίδιο αδίκημα, σχηματίσθηκε επίσης σε βάρος ενός ακόμη, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, συνεργού του.
 
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 44χρονος είχε επιβιβάσει από την περιοχή της Πέτρας, σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, επτά (7) αλλοδαπούς μετανάστες, υπηκόους Συρίας, προκειμένου να τους μεταφέρει στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία είχε παραλάβει ο συνεργός του, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή τους στο νησί.
 
Όπως διακριβώθηκε ακολούθως, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, από μη θεσμοθετημένο σημείο.
 
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς για την μεταφορά των μεταναστών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του, κατασχέθηκαν.
 
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής.
 

Μοιράσου το άρθρο!