Αστυνομικό Ρεπορτάζ

04/12/2018 - 17:46

Ελεύθεροι αφήνονται οι πέντε προφυλακισμένοι μέλη της ΜΚΟ ERCI

m

Δεκτή έγινε σήμερα η αίτηση αποφυλάκισης των τεσσάρων προφυλακισμένων μελών της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ERCI που είναι προφυλακισμένοι από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου μαζί με άλλους 25 Έλληνες και ξένους. Στο σύνολο τους κατηγορούνται για σειρά πλημμεληματικών και κακουργηματικών πράξεων σχετιζομένων με τη διακίνηση ξένων από την Τουρκία στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στους δυο από τους τέσσερις κατηγορουμένους επεβλήθη ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγύησης των πέντε και δέκα χιλιάδων. (Το πόσο της εγγύησης των 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στον προφυλακισμένο Πρόεδρο της οργάνωσης). Χωρίς περιοριστικούς όρους και με εγγύηση πέντε χιλιάδων ευρώ ο καθένας αφήνονται ελεύθεροι οι δυο προφυλακισμένοι ξένοι. Ένας πέμπτος προφυλακισμένος είχε αφεθεί ελεύθερος πριν μέρες.


Ας σημειωθεί ότι όπως είχε ανακοινωθεί από την Αστυνομία στα τέλη του περασμένου Αυγούστου,  30 άτομα, μέλη της ΜΚΟ ERCI, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο που δρούσε τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 στη Μυτιλήνη με στόχο τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή, η οργάνωση αποκόμισε σημαντικά χρηματικά πόσα, το ύψος των οποίων αποτελεί αντικείμενο προσδιορισμού από αρμόδιες αρχές, όπως και η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της και οι διασυνδέσεις της.


Ας σημειωθεί ότι δυο αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο κατηγορούμενοι για τη χρήση πλαστής πινακίδας σε τζιπ ιδιοκτησίας της συγκεκριμένης ΜΚΟ, που δρούσε στη Λέσβο. Με αφορμή αυτή την υπόθεση διενεργήθηκε μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, προκαταρτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση 30 ατόμων, έξη Ελλήνων και 24 ξένων. Πέντε από αυτούς είχαν προφυλακιστεί.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!