Αστυνομικό Ρεπορτάζ

28/04/2017 - 12:43

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Μυτιλήνη σε καταλυμένο κτήριο. Συνελήφθησαν 23 πρόσφυγες και 12 «αλληλέγγυοι»

Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας νωρίς σήμερα τα χαράματα σε παλιό βιομηχανικό κτήριο ιδιοκτησίας της ALPHA BANK που είχαν καταλάβει ομάδες «αλληλέγγυων» και χρησιμοποιούσαν ως δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Συγκεκριμένα η επιχείρηση έγινε στο κτήριο πρώην ΣΤΕΠ στα βόρεια όρια της πόλης της Μυτιλήνης, δίπλα από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 23 πρόσφυγες και μετανάστες, 15 υπήκοοι Ιράν, τέσσερις υπήκοοι Αφγανιστάν, τρεις υπήκοοι Ιράκ και ένας υπήκοος Πακιστάν. Επίσης συνελήφθησαν 12 «αλληλέγγυοι» της συλλογικότητας «No Border», έξη Γερμανοί, δυο υπήκοοι ΗΠΑ, και από ένας υπήκοοι Αυστρίας, Ισπανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ έγινα παρουσία Εισαγγελέα μετά από υποβολή έγκλισης από την ιδιοκτήτρια του κτηρίου Τράπεζα για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

 

up date Ανακοίνωση από την Αστυνομική Δ/νση Λέσβου

Συνελήφθησαν, σήμερα (28-04-2017), μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, τριάντα πέντε (35) άτομα, διαφόρων υπηκοοτήτων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης, οι συλληφθέντες, είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα σε κτίριο ιδιοκτησίας Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (Τράπεζας), στη Μυτιλήνη, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε χώρους αυτού. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.

 

up date 2 Σε τακτική δικάσιμο οι συλληφθέντες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε καταλυμένο κτήριο

Μοιράσου το άρθρο!