Αστυνομικό Ρεπορτάζ

18/06/2018 - 19:58

Ερχονται συλλήψεις για το φασιστικό πογκρόμ στη Μυτιλήνη

Ετοιμες να διαλευκάνουν οριστικά την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον προσφύγων και αλληλέγγυων στην πλατεία Σαπφούς, με απόδοση ευθυνών σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, φέρονται οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Μυτιλήνης.

Το διάστημα που μεσολάβησε από τα πρωτοφανή γεγονότα της νύχτας της 23ής Απριλίου, όταν ομάδες ακροδεξιών, χρυσαυγιτών και χούλιγκαν επιτέθηκαν με όποιο μέσο είχαν διαθέσιμο στους Αφγανούς πρόσφυγες που είχαν καταλύσει διαμαρτυρόμενοι στην πλατεία Σαπφούς, μέχρι και σήμερα αξιοποιήθηκε στο έπακρο και -πέραν των εννέα συλλήψεων που αρχικά ανακοινώθηκαν- οι έρευνες συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα τώρα να έχει προετοιμαστεί το έδαφος για συλλήψεις που ίσως προσεγγίσουν ή και ξεπεράσουν σε αριθμό τις πενήντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που όμως ακόμα είναι δύσκολο να διασταυρωθούν, οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή της ΕΥΠ και του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Θεσσαλονίκης απέδωσαν τα μέγιστα και έτσι προ των πυλών των δικαστηρίων βρίσκονται μέχρι τώρα 37 άτομα, κατηγορούμενα για σωρεία αδικημάτων, με πιο χαρακτηριστικό τη συμμετοχή σε συμμορία.

Μάλιστα, εκ των 37, ξεχωρίζουν τρεις περιπτώσεις που αναμένεται να κατηγορηθούν για αρχηγικό ρόλο στη σύσταση συμμορίας, ενώ έχει ήδη ταυτοποιηθεί η συμμετοχή 17 εξ αυτών στις επιθέσεις της 23ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο που αναμένεται να κατηγορηθούν για αρχηγικό ρόλο είναι από τη Μυτιλήνη, ενώ ο τρίτος έχει καταγωγή από την Αγιάσο.

Ηδη πάντως από την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η αστυνομία προχώρησε στην έρευνα τριών σπιτιών στη Μυτιλήνη και κατάσχεσε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρήκε.

Επίσημες ανακοινώσεις ακόμα δεν υπάρχουν, αφού η έρευνα συνεχίζεται και ενδεχομένως να αλλάξει ο τελικός αριθμός των κατηγορουμένων.

 

Συντάκτης: Γιώργος Παγούδης/ Εφημερίδα των Συντακτών

 

Μοιράσου το άρθρο!