Αστυνομικό Ρεπορτάζ

13/02/2014 - 21:23

Φωτιά σε κατοικία στη Μυτιλήνη

Σ

ήμερα 13-2-2014 και περί ώρα 18:50 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κουζίνα διπλοκατοικίας επί της οδού Μυκόνου 11 (περιοχή Πυργέλια)  στην Μυτιλήνη. Απο την πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες  καταστράφηκαν Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές και σανιδώματα.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 2 οχήματα με 6 άνδρες της Π. Υ. Μυτιλήνης.

Ενεργείται προανάκριση.


Άμεση Επέμβαση  *.
Η άμεση επέμβαση στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς ειδικότερα αν αυτή είναι αστική (μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης), εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας απ’ αυτούς είναι και η ομαλή και γρήγορη πορεία των πυροσβεστικών οχημάτων κάτι που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό  το παρκάρισμα των επιβατικών οχημάτων και από τις δυο πλευρές των δρόμων.  Υπάρχουν κάποια σήματα του ΚΟΚ σχετικά με την απαγόρευση της στάθμευσης δεξιά ή αριστερά μιας οδού αλλά ελάχιστοι για να μην πω όλοι, δίνουν σημασία σ’ αυτά.
Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται στις μεγάλες πόλεις και όχι μόνο εδώ.  Ο καθένας από εμάς θέλει όσο πιο κοντά στο σπίτι του  να σταθμεύει το αυτοκίνητό του, και είναι λογικό αυτό πιστεύω, χωρίς όμως να υπολογίζει την διέλευση μεγάλων οχημάτων όπως τα πυροσβεστικά και άλλα οχήματα (ασθενοφόρα, φορτηγά).
Όλοι όμως θα βρούμε πολλούς λόγους δυστυχώς –γιατί έτσι μάθαμε- να ρίχνουμε ευθύνες για καθυστέρηση σε επεμβάσεις, χωρίς ποτέ να αναλογιστούμε τυχόν δικές μας ως πολίτες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα-από τα πολλά ή καλύτερα αμέτρητα- το σημερινό.  Εκ των πραγμάτων η έλευση στον τόπο της πυρκαγιάς του δεύτερου πυροσβεστικού οχήματος καθυστέρησε χωρίς ευτυχώς αυτό να αποβεί μοιραίο στην εξέλιξη του συμβάντος διότι είχε φτάσει εγκαίρως το πρώτο. Αλλά πόσες ακόμα φορές θα είμαστε τυχεροί εμείς ως πυροσβέστες και το σπουδαιότερο δεν θα υπάρξουν μεγαλύτερες καταστροφές σε περιουσίες;

* ένα σχόλιο από τον Κώστα Βέλουτσο

Μοιράσου το άρθρο!