Αστυνομικό Ρεπορτάζ

10/01/2019 - 01:17

Φώτο: Στη Μυτιλήνη με C130 κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τη μεταφορά του υπόπτου φακέλου που στάλθηκε στο Παν. Αιγαίου

Στις 12 τα μεσάνυχτα και κάτω από πολύ δυσμενείς δυσμενείς καιρικές συνθήκες μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C 130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο  στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Προκειμένου να παραλάβουν με ειδικούς του «Δημοκρίτου» το φάκελο με το άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη σήμερα το απόγευμα στο γραφείο της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Αλλά και για να ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, καλά στην υγεία τους βρίσκονται πέντε εργαζόμενοι και ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου και ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον. Ας σημειωθεί ότι κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον προελεύσεως Ινδίας φάκελο παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τα συμπτώματα αυτά έχουν υποχωρήσει εντελώς.

 

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!