Αστυνομικό Ρεπορτάζ

28/05/2022 - 16:19

Φωτογραφίες από ασκήσεις σε στρατόπεδα της Λέσβου σε Τούρκικη εφημερίδα

Τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες από ελληνικές ασκήσεις και στρατόπεδα στη Λέσβο. Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Τελευταία προειδοποίηση στον Έλληνα για Λωζάνη», η τουρκική εφημερίδα Aksam, δημοσιεύει εικόνες από άσκηση του ελληνικού στρατού, αλλά και στρατόπεδα στη Λέσβο

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Τελευταία προειδοποίηση στον Έλληνα για Λωζάνη», η τουρκική εφημερίδα Aksam, δημοσιεύει εικόνες από άσκηση του ελληνικού στρατού στη Λέσβο.

Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως «μετά την προειδοποίηση πως «δεν μπλοφάρουμε σχετικά με τη συζήτηση για το θέμα της κυριαρχίας των νησιών” αποκαλύφθηκαν οι εικόνες της στρατιωτικής άσκησης της Ελλάδας στη Λέσβο».

Συνεχίζοντας, σημειώνει πως «η Λέσβος απέχει από τις ακτές μας μόλις 5,5 χιλιόμετρα και έχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης», ενώ αναφέρεται και σε πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες τονίζουν πως «παρακολουθούν την κατάσταση από κοντά».

Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει και δορυφορικές φωτογραφίες από τα στρατόπεδα στη Λέσβο.

 

«Στη Λέσβο βρίσκονται μία μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, δύο συντάγματα πεζικού, επτά τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, τρία τάγματα αρμάτων μάχης, τέσσερα τάγματα πυροβολικού και ένα τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας», τονίζει και προσθέτει πως οι εικόνες δείχνουν και τις «στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 98ης Ταξιαρχίας του ελληνικού στρατού που εδρεύει στη Λέσβο».

φ

 

Η Aksam κατηγορεί και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επίσκεψή της σε Σύμη και Χάλκη, όπου την είχαν υποδεχθεί, όπως αναφέρει, με στρατιωτική παρέλαση.

Το τουρκικό μέσο μιλά επίσης για «στρατιωτικοποίηση με βαριά όπλα σε Ρόδο, Κω, Ικαρία, Λειψούς, Χαλκη, Κάρπαθο, Καστελλόριζο και Σάμο».

 πηγη: 

Μανώλης Κωστίδης/  https://www.kathimerini.gr/

Μοιράσου το άρθρο!