Αστυνομικό Ρεπορτάζ

28/01/2017 - 20:40

Η αλήθεια για τη φωτιά στο Θεομήτωρ Αγιάσου

Π

ροχθές το απόγευμα (4:30 μμ), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από βραχυκύκλωμα σε φωτιστικό σώμα προκλήθηκε πυρκαγιά σε θάλαμο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στον οποίο περιθάλπονταν δυο τρόφιμοι. Τα φλεγόμενα θραύσματα του φωτιστικού έπεσαν πάνω στα κλινοσκεπάσματα του ενός τροφίμου, που άρπαξαν φωτιά, αλλά περιορισμένων διαστάσεων. Οι εργαζόμενοι της βάρδιας έσπευσαν και την έσβησαν σε ελάχιστα λεπτά. Γι’ αυτό και καθυστέρησαν να ενημερώσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία (το θεώρησαν περιττό), αφού κύριο μέλημά τους ήταν να απομακρύνουν τους υπόλοιπους περιθαλπόμενους σε μέρος ασφαλές. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι περιθαλπόμενοι πάσχουν από ψυχοσωματικά προβλήματα και προβλήματα επικοινωνίας.

 
Ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ και μέσω αυτού ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου. Εξαιτίας του βραχυκυκλώματος έγινε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και προκλήθηκε βλάβη στην κεντρική θέρμανση καθώς ενεργοποιήθηκε το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης. Για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων έτρεξαν να παράσχουν τη βοήθειά τους πολλοί εργαζόμενοι, ακόμα και αρκετοί που δεν είχαν βάρδια! Στις 7:30 μμ όλα είχαν τακτοποιηθεί. 
Χθες το πρωί ο Πρόεδρος του Κέντρου, κ. Προκόπης Μαϊστρέλλης, κλήθηκε μαζί με άλλους εργαζόμενους για κατάθεση στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αγιάσου και μετά στην κ. Εισαγγελέα Μυτιλήνης, η οποία διενεργεί σχετική προανάκριση. Αναμένεται και η έκδοση του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που χθες το πρωί πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο του συμβάντος. 
Από τους δυο τροφίμους που εσπευσμένα μεταφέρθηκαν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο ένας εξακολουθεί να νοσηλεύεται προληπτικά (δεν έπαθε τίποτα) και ο άλλος έχει εγκαύματα στα πόδια 40% (δευτέρου βαθμού). Να σημειωθεί ότι ο παθών είναι κινητικά ανάπηρος, γι’ αυτό προφανώς και δεν μπόρεσε να μετακινηθεί έγκαιρα από το κρεβάτι του, όταν αυτό πήρε φωτιά.
 
(Από ανάρτηση στο προσωπικό χρονολόγιο του Προέδρου του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π. Π.Β.Α., κ. Προκόπη Μαϊστρέλλη.)

Μοιράσου το άρθρο!