Αστυνομικό Ρεπορτάζ

05/02/2019 - 05:07

Η Ειρήνη από Μυτιλήνη μιλά για πρώτη φορά: Με παγίδευσε ένας φίλος (βίντεο)

H

Ειρήνη από τη Μυτιλήνη, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές του και κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της χώρας, περιέγραψε τον εφιάλτη που ζει εδώ και 15 μήνες.

Μιλώντας μέσω του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η 21χρονη δηλώνει για άλλη μία φορά αθώα και υποστηρίζει ότι δεν ήξερε πως κουβαλούσε κοκαΐνη στις αποσκευές της.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου. Να τους πω ότι από τη δική τους συμπαράσταση παίρνω τεράστια δύναμη. Μου λείπει πάρα πολύ η μητέρα μου και ο πατέρας μου και ιδίως ο μικρός μου αδερφός που έχω να τον δω και να του μιλήσω αρκετό καιρό. Πιστεύω ότι ο Θεός ξέρει την αθωότητα μου και όλο αυτό το πράγμα είναι ένας Γολγοθάς και κάποια στιγμή θα έρθει και η λύτρωσή μου. Η λύτρωσή μου θα έρθει τον επόμενο μήνα κι αυτό παρακαλάω κιόλας τον Θεό», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι την «παγίδευσε ένας ρουμάνος φίλος της» από τη Μυτιλήνη, που την έπεισε να ταξιδέψει στο Χονγκ Κονγκ, αφού όμως έκαναν στάση στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Εκεί, ο φίλος της τής είπε ότι θα ταξιδέψουν χωριστά, λόγω ενός λάθους -όπως ισχυρίστηκε εκείνος- στα εισιτήρια, δίνοντάς της και ένα καινούριο σακίδιο -στο οποίο βρίσκονταν τα ναρκωτικά- για να μεταφέρει ρούχα που είχε αγοράσει από εκεί.

Προσέθεσε ότι «εκείνη την ώρα βιαζόμουν για να πετάξω και όπως βιαζόμουν έβαλα όλα τα ρούχα μέσα. Μέσα τα φερμουάρ ήταν όλα καινούρια, δεν υπήρχε τίποτα. Δεν ήμουν σίγουρη πόσα κιλά ήταν η τσάντα, γιατί δεν την είχα σηκώσει, την είχα πάνω στο κρεβάτι».

«Δεν γνώριζα τίποτα. Δεν ήξερα τι κουβαλούσα. Σοκ έπαθα. Δεν κατάλαβα ότι υπήρχαν μέσα ναρκωτικά», δήλωσε με απόγνωση η 21χρονη.

Περιγράφοντας την σύλληψή της, ανέφερε: «Οι αστυνομικοί είπαν ότι είχα πάθει σοκ. Είχα “μείνει”. Μόλις μου έδειξαν το τεστ των ναρκωτικών και ότι ήταν κοκαΐνη έμεινα “κόκκαλο”. Γιατί να έχω μαζί μου κοκαΐνη;». Παρών στη δίκη της θα είναι οι γονείς της και ο κ. Κεχαγιόγλου.

Μοιράσου το άρθρο!