Αστυνομικό Ρεπορτάζ

24/08/2022 - 15:18

Η κουφάλα της ελιάς ήταν το σπίτι του - Ασυνείδητος στη Θερμή Λέσβου (φωτο)

Συνελήφθη χθες (23-08-2022) στην ευρύτερη περιοχή της Θερμής στη Λέσβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, ο συλληφθείς διατηρούσε σε αγρόκτημα στην παραπάνω περιοχή, ζώο (σκύλο), μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και χωρίς να πληρούνται προβλεπόμενες από την νομοθεσία προϋποθέσεις. 

Σε βάρος του παραπάνω ημεδαπού επιβλήθηκαν και προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.

 

Η ανακοίνωση από την Κιβωτό:

Στις 16 Αυγούστου 2022, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής Θερμής Λέσβου, ότι κάποιος είχε το σκύλο του μόνιμα δεμένο σε μια ελιά εντός του αγροκτήματός του, με μόνιμη προστασία για το ζώο από τις καιρικές συνθήκες να αποτελεί η κουφάλα του κορμού του δέντρου.

Μεταβήκαμε στο σημείο όπου αντικρύσαμε την κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ταυτοποιήσαμε τον ιδιοκτήτη του ζώου και για τις επόμενες μέρες παρακολουθούσαμε αν κάτι θα αλλάξει στην κατάσταση του ζώου, αν θα φιλοτιμηθεί ο ιδιοκτήτης του να του συμπεριφερθεί όπως αξίζει σε ένα συναισθανόμενο πλάσμα. Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη και έτσι το πρωί της 23 Αυγούστου 2022 προβήκαμε σε καταγγελία στο ΑΤ Μυτιλήνης, ζητώντας την ποινική δίωξη του δράστη και την επιβολή των σχετικών διοικητικών προστίμων (1.000 ευρώ για απουσία κατάλληλου καταλύματος, 1.000 ευρώ για την απουσία εμβολιασμού, 300 ευρώ για απουσία μικροτσίπ). Η ανταπόκριση του προσωπικού του ΑΤ Μυτιλήνης ήταν άμεση- και τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε γι’ αυτό: το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο καλός ιδιοκτήτης συνελήφθη και του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο των προστίμων εισπράττεται από τον Δήμο μας και διατίθεται αποκλειστικά για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων.

Ελπίζουμε (και) αυτό το περιστατικό να «βοηθήσει» ορισμένους να καταλάβουν ότι η εποχή που μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν στα ιδιόκτητα ζώα τους χωρίς να λογοδοτούν, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Μοιράσου το άρθρο!