Αστυνομικό Ρεπορτάζ

02/07/2013 - 13:31

Ηλίθια φάρσα: Βόμβα στα δικαστήρια Μυτιλήνης και στη Γραμματεία Αιγαίου

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα στα Δικαστήρια έγινε σήμερα στις 8:50 στην εφημερίδα "Τα Νέα της Λέσβου".

Σύμφωνα με μαρτυρία άγνωστος άνδρας προειδοποίησε πως στις 9:00 επρόκειτο να εκραγούν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί στα κτίρια των Δικαστηρίων και της γενικής Γραμματείας Αιγαίου, αμφότερα επί της Οδού Μ. Ασίας στη Μυτιλήνη.

Σε άμεση εκκένωση των κτιρίων προχώρησε η αστυνομία, ενώ μέχρι αυτή την ώρα (10:23) πραγματοποιείται έλεγχος από ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκυλιού.

 

Ηλιας Μαραβάς (ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ) / φωτογραφίες Γιώργος Παπαδόπουλος

 


up date ανακοίνωση από την Αστυνομική Δ/νση

Σήμερα (02-07-2013) το πρωί, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε τοπική ημερήσια εφημερίδα της Λέσβου και δήλωσε ότι στο Δικαστικό Μέγαρο της Μυτιλήνης καθώς και στο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί (βόμβες). Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης καθώς και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, οι οποίοι εκκένωσαν τα παραπάνω κτίρια και μερίμνησαν για την ασφάλεια των πολιτών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών αστυνομικού σκύλου, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των κτιρίων, χωρίς να ανευρεθεί τίποτα. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!