Αστυνομικό Ρεπορτάζ

10/03/2016 - 17:08

Κλιμάκιο των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ στη Λέσβο για τις παράνομες μεταφορές προσφύγων - Ερευνούν πιθανή εμπλοκή και αστυνομικών

Οι καταγγελίες προσφύγων σε ΜΜΕ ότι στα κυκλώματα που οργανώνουν τις χερσαίες μεταφορές των προσφύγων και των μεταναστών από την Αττική προς την Ειδομένη, υπάρχει εμπλοκή και αστυνομικών, προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση και την αποστολή κλιμακίου των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ στη Λέσβο για να κάνει τις σχετικές έρευνες.

Οι πρόσφυγες έχουν καταγγείλει ότι τουριστικά πρακτορεία ( πιθανώς και "μαιμού") τους έκοψαν εισιτήρια για Ειδομένη στη Λέσβο ενώ υπήρχε απαγόρευση μετακινήσεων και φθάνοντας στον Πειραιά δεν κατάφεραν ούτε να ταξιδέψουν , ούτε να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά ζήτησε μάλιστα και τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για το αν στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης τους υπάρχουν τέτοια κυκλώματα εκμετάλλευσης προσφύγων και αν υπάρχει αξιόποινη δράση αστυνομικών.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του κ. Ευάγγελου Ζαχαρή:

"Επειδή στα ΜΜΕ μεταδόθηκαν εκτενή ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία έχει αναπτυχθεί από γραφεία τουρισμού και στην περιοχή του Πειραιά παράνομη δραστηριότητα εκμετάλλευσης προσφύγων αναφορικά με την μεταφορά τους κυρίως προς τον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης με λεωφορεία, στα οποία μάλιστα αναφέρεται και αξιόποινη συνέργεια αστυνομικών οργάνων, παρακαλούμε όπως παραγγείλετε άμεσα την κατά νόμο διερεύνηση της υπόθεσης και σε περίπτωση τελέσεως αξιόποινων πράξεων την βεβαίωση τούτων, αυστηρά κατά την διαδικασία των άρθρων 417 επομ. ΚΠΔ"

 

 

πηγη: bloko.gr

Μοιράσου το άρθρο!