Αστυνομικό Ρεπορτάζ

24/11/2022 - 20:02

Λέσβος: Καταγγελία προσφύγων για αρπαγή παιδιού από Τούρκους διακινητές

Ζευγάρι Αφγανών έχει καταγγείλει πως Τούρκοι διακινητές τους άρπαξαν ένα από τα παιδιά τους και το έβαλαν σε όχημα που αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση - Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Λέσβου καθώς επίσης και η Ιντερπολ

Tην αρπαγή του παιδιού τους από Τούρκους διακινητές μεταναστών κατήγγειλε ένα ζευγάρι Αφγανών στη Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι υποστήριξε στις αστυνομικές αρχές της Μυτιλήνης ότι ξεκίνησε την άνοιξη από το Αφγανιστάν μαζί με τα έξι παιδιά τους. Το καλοκαίρι έφτασαν στο Τσανάκαλε και εκεί τους έβαλαν προσωρινά σε ένα σπίτι. Κάποια στιγμή τους μετέφεραν τα μέλη κυκλώματος διακινητών σε παράκτια περιοχή προκειμένου στη συνέχεια να τους βάλουν σε λέμβους με προορισμό το πλησιέστερο ελληνικό νησί.

 

Εκεί τους διαχώρισαν σε άντρες, γυναίκες και παιδιά. Ξαφνικά αντιλήφθηκαν να αρπάζουν ένα από τα παιδιά τους, να το βάζουν σε όχημα και να φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Προσπάθησαν να το καταγγείλουν στις τουρκικές αρχές ωστόσο, όπως ισχυρίζονται, δεν τους έδωσαν καμία σημασία γιατί ήταν μετανάστες που ήταν παράνομα στη χώρα. Τελικά κατάφεραν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά να περάσουν στη Λέσβο ωστόσο δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια να εντοπίσουν και το άλλο παιδί τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Λέσβου καθώς επίσης και η Ιντερπολ. Κανείς δεν γνωρίζει εάν οι τούρκοι διακινητές έχουν κρατήσει το παιδί για να ζητήσουν περισσότερα χρήματα από τους γονείς του για να το αφήσουν ελεύθερο.

Μοιράσου το άρθρο!