Αστυνομικό Ρεπορτάζ

30/10/2018 - 08:20

Λέσβος: Άσκηση έρευνας-διάσωσης από Λιμενικό-Frontex (βίντεο)


Η δεύτερη κατά σειρά ευρείας κλίμακας άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR Workshop) στη Λέσβο οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λέσβο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών» και της συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/Frontex.

Σκοπός της ήταν η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών, καθώς και ο εντοπισμός και επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Η πρώτη ημέρα (23/10) περιελάμβανε διαλέξεις και παρουσιάσεις γενικού περιεχομένου επί θεμάτων έρευνας και διάσωσης από στελέχη του Οργανισμού, στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., αλλά και μέλη πληρωμάτων των συμμετεχόντων κοινοτικών επιχειρησιακών μέσων.

Τη δεύτερη ημέρα (24/10) διεξήχθη το πρακτικό σκέλος της άσκησης, τα σενάρια της οποίας εμπεριείχαν τη διαχείριση περιστατικών έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των σκαφών και των εναερίων μέσων.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος επιχειρησιακά μέσα και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/Frontex, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!