Αστυνομικό Ρεπορτάζ

13/02/2019 - 18:36

Λέσβος: σβήνουν οι ελπίδες για το κοριτσάκι που αγνοείται

update Ανακοίνωση από τη Λιμενική Αρχή

Στον εντοπισμό πενήντα (50) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με την συνδρομή στελεχών δύναμης FRONTEX οι οποίοι βρίσκονταν σε χερσαία περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.


Συγκεκριμένα, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην περιοχή “ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ-ΤΣΟΝΙΑ” ν. Λέσβου, ικανό αριθμό αλλοδαπών οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί αυτοδύναμα σε βραχώδη ακτή.
Παράλληλα, η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, ενημερώθηκε ότι μεταξύ των ανωτέρω, αγνοείτο 9χρονη αλλοδαπή, για την οποία ξεκίνησε, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, επιχείρηση εντοπισμού στην οποία συμμετείχαν ένα (01) Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα (01) ΠΛΣ, δύο (02) σκάφη δύναμης FRONTEX, ένα (01) σκάφος ΜΚΟ καθώς και δύο (02) δύτες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Από ξηράς επιχείρησαν στελέχη των Λιμενικών Αρχών Μήθυμνας και Μυτιλήνης, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και πεζοπόρο τμήμα του στρατού ξηράς, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο Super Puma, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας , ενώ τυχόν εξελίξεις πρόκειται να γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

 

-----

αρχική ανάρτηση

Χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς είναι οι έρευνες που διεξάγονται από το πρωί στην θαλάσσια και χερσαία περιοχή στα Τσόνια , στη Βορειοανατολική Λέσβο, για τον εντοπισμό ενός 9χρονου κοριτσιού που αγνοείται όταν η βάρκα που επέβαινε μαζί με άλλους 52 πρόσφυγες έπεσε πάνω στα βράχια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες από χθες στο Αιγαίο κι όμως τα κυκλώματα δουλεμπόρων στις απέναντι Τουρκικές ακτές , έστειλαν βάρκες με πρόσφυγες .


Οι γονείς του παιδιού όταν κατάφεραν να βγουν στη στεριά διαπίστωσαν ότι η 9χρονη, δε βρίσκεται ανάμεσά τους και ενημέρωσαν τις αρχές που αμέσως ξεκίνησαν έρευνες όχι μόνο στα Τσόνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή , χωρίς όμως αποτέλεσμα.


Ωστόσο οι έρευνες δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο σήμερα όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης Κωνσταντίνος Φλουρής, καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν το επιτρέπουν αφού πνέουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ. Οι έρευνες θα ξεκινήσουν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας.


Οι 52 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην πρόχειρη δομή υποδοχής προσφύγων στη Σκάλα Σκαμιά και εν συνεχεία θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ της Μόριας.

 

πηγη: ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!