Αστυνομικό Ρεπορτάζ

13/07/2021 - 08:54

Μαύρη μέρα για τον Μεσοτόπο και την Λέσβο - Καταστροφική φωτιά στον Συνεταιρισμό

up date - Ανακοινώσεις

Φωτιά ξέσπασε στις 4:30 τα ξημερώματα στον αγροτικό συνεταιρισμό στον Μεσότοπο της Λέσβου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η φωτιά κατέστρεψε το κεντρικό κτίριο  με τις ζωοτροφές και στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής. Η ζημιά εκτιμάται πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Άγνωστο το πως ξέσπασε η φωτιά , μέχρι τα μεσάνυχτα στον συνεταιρισμό υπήρχε προσωπικό.

Ο αγροτικός συνεταιρισμός Μεσοτόπου τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έχει δημιουργήσει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ενώ εδώ και δύο χρόνια  τυροκομεί ο ίδιος το γάλα που παράγουν τα μέλη του δίνοντας προστιθέμενη αξια στο προϊόν τους και επιπλέον χρήματα για τον παραγωγό. Η σημερινή φωτιά είναι ένα ισχυρό πλήγμα στην προσπάθεια που έχει γίνει.

Στο νησί σήμερα θα βρεθεί και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή η οποία έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το Μεσότοπο και τους συνεταιρισμούς του.

 

up date  Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία βρίσκεται σήμερα στο νησί, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τον συνεταιρισμό Μεσοτόπου για την αποκατάσταση των ζημιών, από το Ταμείο Αρωγής.

 

πηγη: ertnews.gr

 

 

Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου - Ανακοίνωση:

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνουμε τις τελευταίες ώρες εξαιτίας της πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς τις κεντρικές μας εγκαταστάσεις, ζητάμε την κατανόησή σας και παρακαλούμε όσους πελάτες ενδιαφέρονται για παραγγελίες των προϊόντων μας, να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα.: Για Ζωοτροφές στο 2253096120, για παγωτά στο 2253096607 και για τυροκομικά στο 2253096376, 2253096574.

 

Η κα Αντζελα Κοντού αναφέρει: 

Μαύρη μέρα ξημέρωσε στο χωριό μας, καθώς από τα ξημερώματα μαίνεται καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου... Το κακό μαθαίνουμε ότι ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και ότι ακόμα και τώρα λίγο μετά τις 8 το πρωί η φωτιά δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο διότι στις αποθήκες υπάρχουν ευφλεκτες ύλες. Δυνάμεις της πυροσβεστικής κι όλο το χωριό είναι εκεί στη μάχη με τη φωτιά ενώ μαύρο σύννεφο σκέπασε τον ουρανό του Μεσοτόπου.


Ευτυχώς οι άνθρωποι είναι καλά και αυτό είναι το σημαντικότερο! Ο Συν/σμός είχε μια εκπληκτική πορεία ανάπτυξης που ήταν αξιοζήλευτη πάνω σε όλη τη Λέσβο με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Οι Μεσοτοπίτες όμως θα τα ξαναφτιάξουν όλα από το μηδέν, είναι ικανοί, εργατικοί και πανω απ΄ όλα νοιάζονται για τον τόπο τους.

 

---

 

Ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Λέσβου: 

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την καταστροφή που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου από την πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 13 Ιουλίου 2021.

Ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου είναι μια πρότυπη μονάδα με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα για την περιοχή και την οικονομία της Δυτικής Λέσβου αλλά και όλου του νησιού και πραγματική διαφήμιση για τον τόπο μας. 

Περισσότερο από ποτέ, τώρα, όλοι μας στεκόμαστε δίπλα στον Συνεταιρισμό, βοηθώντας με κάθε τρόπο, ώστε να μπορέσει να επανέλθει σε πλήρη και κανονική λειτουργία.

 

Διαβάστε επίσης:

Μοιράσου το άρθρο!