Πολιτική

13/07/2021 - 12:15

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Άμεση στήριξη της Πολιτείας στο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου

Μεγάλο το πλήγμα της πυρκαγιάς που χτύπησε το συνεταιρισμό Μεσοτόπου όμως είμαστε σίγουροι πως δεν θα  σταθεί εμπόδιο στην λειτουργία του ούτε στην ανοδική του πορεία. Πρέπει από αυτή την περιπέτεια να βγει ακόμα πιο δυνατός. Γιατί ο συνεταιρισμός δεν είναι τα κτίρια και τα μηχανήματα που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αντικατασταθούν. Το πραγματικό κεφάλαιο ενός συνεταιρισμού είναι οι άνθρωποί του που αποφασίζουν να συνεργαστούν συλλογικά για ένα κοινό σκοπό. Είναι το ανθρώπινο και κοινωνικό κεφάλαιο που έχει δημιουργηθεί στον Μεσότοπο και δουλεύει αρμονικά σαν μελίσσι, με θέληση, γνώση, φιλοδοξία  και μεράκι για να εκπληρώσει ένα κοινό όραμα, που δεν είναι άλλο από την ενίσχυση του εισοδήματος των συνεταιρισμένων μελών του, την συμβολή στην τοπική ανάπτυξη, την δημιουργία ποιοτικών και αφαλών προϊόντων για τους καταναλωτές.

Πραγματικό κεφάλαιο για τον συνεταιρισμό Μεσοτόπου είναι επίσης η φήμη, το κύρος και η εμπιστοσύνη που έχει οικοδομήσει, μέσα και έξω από το νησί της Λέσβου, και κάνει υπερήφανους όχι μόνο τους Μεσοτοπίτες αλλά όλους τους Μυτιληνιούς. Γι αυτό τον συνεταιρισμό Μεσοτόπου πρέπει να τον δούμε σαν κοινό κτήμα, περιουσιακό στοιχείο και αναπτυξιακό  εργαλείο όλου του νησιού που πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνει επειδή η φωτιά δεν έχει πειράξει κανένα από τα παραπάνω στοιχεία που έχουν κάνει τον συνεταιρισμό πραγματικά δυνατό.

Βεβαίως ο συνεταιρισμός χρειάζεται αυτή την στιγμή της δοκιμασίας και την υλική στήριξη της Πολιτείας που πρέπει να δοθεί απλόχερα και γρήγορα χωρίς χρονοτριβές και καθυστερήσεις με κάθε μέσο. 

Εννοείται ότι σε αυτή την συλλογική προσπάθεια στήριξης του συνεταιρισμού θα είναι παρόν και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και ειδικά το Αγροτικό Τμήμα της ΝΕ Λέσβου όπως ήταν πάντα.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στα μέλη και στη Διοίκηση του συνεταιρισμού στην προσπάθειά τους να οικοδομήσουν ότι κατέστρεψε η φωτιά. Είμαστε βέβαιοι πως θα το πράξουν με τον καλύτερο τρόπο για το καλό όλων μας.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΛΕΣΒΟΥ

 

Μοιράσου το άρθρο!