Αστυνομικό Ρεπορτάζ

08/08/2013 - 14:30

Μεγάλη φωτιά στα Βασιλικά Λέσβου - Κάηκαν 62 στρέμματα

Π

υρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ( 08/08/2013 ώρα 00:55) στο περιαστικό δάσος των  Βασιλικών Λέσβου από άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια.
Απο την πυρκαγιά κάηκαν 60 στρέμματα δασικός έκτασης και 2 στρέμματα δάσους.
Στη προσπάθεια   κατάσβεσης  συμμετείχαν 12 οχήματα με 30 άνδρες καθώς και πεζοπόρο τμήμα 32 ατομων της π.υ Μυτιλήνης καθως και των κλιμακίων δικαιοδοσίας της.
 Το συντονισμό της επιχείρησης ειχε ο Περιφερειαρχης Πυροσβεστικων Υπηρεσιων Βορειου Αιγαιου Αρχιπυραρχος Σερεντελλος Αθανάσιος συνεπικουρουμενος απο τον διοικητη της π.υ. Μυτιλήνης {υραρχο Ελευθεριαδη Ελευθέριο.
Στο σημείο της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις για φύλαξη.

 Και ο Δήμαρχος Λέσβου στη φωτιά

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, Αριστείδη Ταξείδη, τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Βατό και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Δημήτρη Μουτζούρη, στις 2:00 σήμερα τα ξημερώματα, μετά το τέλος της πολύωρης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά, στις παρυφές της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικών, στους υπερκείμενους λόφους και με κατεύθυνση νότια – νοτιοανατολικά, έσπευσε επιτόπου.
Εκεί συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Αρχιπύραρχο κ. Αθανάσιο Σερεντέλλο, ενημερώθηκε για την κατάσταση και διέθεσε 2 πυροσβεστικά οχήματα της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, με τους οδηγούς τους, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη επί τόπου τον κ. Σερεντέλο και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, καθώς και τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Λέσβου, αλλά και τους εθελοντές κατοίκους του χωριού των Βασιλικών.
 

Μοιράσου το άρθρο!