Αστυνομικό Ρεπορτάζ

21/07/2015 - 11:07

Μούφα (;) η είδηση για τον τζιχαντιστή στη Μυτιλήνη

Τ

ο γύρο του διαδικτύπυ έκανε χθες η είδηση ότι "51χρονος συνελήφθη στη Μυτιλήνη και ομολόγησε την εμπλοκή του στο ISIS". Μάλιστα η είδηση μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και "έπαιξε" σε όλα τα ΜΜΕ.

Σήμερα ο δημοσιογράφος της "Εφημερίδας των Συντακτών" Μάνος Τσαλδάρης βάζει τα πράγματα στη θέση τους...

Αναστάτωση τόσο στις μυστικές υπηρεσίες όσο και στις υπηρεσίες δίωξης προκάλεσε 51χρονος Ιρανός μετανάστης που κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης με την κατηγορία της διευκόλυνσης εξόδου παράνομων αλλοδαπών από τη χώρα, όταν κατά την ανάκρισή του «ομολόγησε» την εμπλοκή του με τζιχαντιστές του ISIS.

Λίγο αργότερα στο κλιμάκιο της ΕΥΠ που μετέβη από την Αθήνα στη Λέσβο και τον εξέτασε είπε ότι έχει σχέσεις με διάφορες μυστικές υπηρεσίες και συνεργαζόταν μαζί τους.

Αποδείχθηκε όμως τελικά ότι δεν είχε καμία σχέση με τίποτα από τα ανωτέρω κι ότι πιθανότατα όλα αυτά τα ισχυριζόταν για να μην επαναπροωθηθεί στην πατρίδα του.

Ο 51χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης μαζί με τρεις γυναίκες από το Αφγανιστάν, ηλικίας 15, 18 και 23 ετών, ενώ προσπαθούσαν να επιβιβαστούν με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια σε πτήση charter με προορισμό το Βερολίνο.

Οι τρεις Αφγανές ομολόγησαν ότι προμηθεύτηκαν τα διαβατήρια από τον Ιρανό, ο οποίος με τη σειρά του υποστήριξε πως τα είχε αγοράσει από άγνωστό του Τούρκο στο λιμάνι του Πειραιά.

Κατά την κράτησή του ομολόγησε στους αστυνομικούς εμπλοκή του με τη γνωστή ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση και στους άνδρες του κλιμακίου της ΕΥΠ τη συνεργασία του με ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Οι τελευταίοι, έπειτα από σύντομες έρευνες, διαπίστωσαν ότι δεν συνέβαινε τίποτα από όλα αυτά.

Κάτι, εξάλλου, που είπε και ο ίδιος ο 51χρονος όταν μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, όπου και αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή σχέση.

 

 

διαβάστε εδώ την αρχική δημοσίευση του Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!