Αστυνομικό Ρεπορτάζ

18/06/2019 - 12:58

Μυτιλήνη: Ελεύθερος με 3,5 κιλά χασίς !!!

Ο 46χρονος από την Καλλονή και πάλι ελεύθερος μετά την απολογία του

Πριν από μερικές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει για τη σύλληψη 46χρονου με 3,5 κιλά χασίς: 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές:

Συνελήφθη, (11-06-2019) στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής στη Λέσβο, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας ημεδαπός, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ο 46χρονος εντοπίστηκε έξω από την οικία του στην παραπάνω περιοχή και στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) βάρους -9,5- γραμμαρίων.Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αγρόκτημα του συλληφθέντα σε περιοχή της Καλλονής, βρέθηκε πλαστικό βαρέλι, το οποίο περιείχε επτά (7) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (χασίς) βάρους άνω των -3,5- κιλών.  Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο δράστης κατείχε τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών με σκοπό τη διάθεση σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 

Η εξέλιξη της υπόθεσης είναι εντυπωσιακή!  Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα ΝΕΑ της Λέσβου" / ρεπορτάζ Στρατής Σαμιώτης ο 46χρονος μετά την απολογία του στον ανακριτή την Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης αφέθηκε ελεύθερος. 

Ο δικηγόρος Μανώλης Αρμενάκας δήλωσε στην εφημερίδα: «μας ικανοποιεί το γεγονός ότι ο πελάτης μου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί ώστε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του που τόσο έχει στερηθεί λόγω των φυλακίσεών του τα προηγούμενα χρόνια. Θέλω να διαβεβαιώσω πως πρόκειται για περίπτωση βαριά εξαρτημένου ατόμου από την κάνναβη και λόγω του οδυνηρού στερητικού συνδρόμου που βιώνει, αναγκάζεται να προμηθεύεται κάνναβη έστω και σε μεγαλύτερες ποσότητες, ώστε να έχει διαθέσιμη για τις ατομικές ανάγκες και όχι φυσικά για διακίνηση»

 

Στο παρελθόν ο 46χρονος είχε εκτίσει τα δυο πέμπτα της 10ετούς ποινής φυλάκισης για καλλιέργεια 325 δενδρυλλίων χασίς, έχοντας εμπλακεί και στο μακρινό παρελθόν σε υπόθεση μεταφοράς 40 κιλών χασίς. ( όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δημοσιογράφος Στρατής Σαμιώτης στο ρεπορτάζ) 

Μοιράσου το άρθρο!