Αστυνομικό Ρεπορτάζ

29/11/2013 - 10:56

Μυτιλήνη: Και απολύθηκαν και βρέθηκαν κατηγορούμενοι για αυτοδικία

yle="text-align: justify;">Εδώ και δύο μήνες περίπου έχει ανασταλλεί  η λειτουργία των καταστημάτων Sprider Stores σε όλη την Έλλάδα και στη Μυτιλήνη
Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης και υπόδησης είχε κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αλλά δεν έγινε δεκτή. Στην ανακοίνωσή της τότε είχε καταγγέλει τις τράπεζες ως τη βασική αιτία του λουκέτου υποστηρίζοντας πως «η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην αδιάλλακτη στάση και την άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση».
Οι περίπου 800 εργαζόμενοι αλλά και οι πιστωτές και οι προμηθευτές στους οποίους η εταιρεία χρωστά περί τα 90 εκατ. ευρώ  μάταια περιμένουν τις αποζημιώσεις τους και τα χρήματα που έχουν τοποθετήσει στην εταιρεία.
«θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η καθ΄ όλα σημαντική πάγια περιουσία της εταιρείας με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εργαζομένων και των λοιπών πιστωτών όπως ο νόμος ορίζει»,  είχε πει η Sprider Stores.


Τα λόγια της εταιρείας αποδείχθηκαν ψεύτικα και... οι πρώην εργαζόμενοι της Μυτιλήνης βρέθηκαν κατηγορούμενοι για αυτοδικία!

Συγκεκριμένα:

Χθες (28-11-2013) το απόγευμα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οχτώ (8)  εργαζομένων (7 γυναίκες και 1 άνδρας), ηλικίας από 30 έως 50 ετών, για αυτοδικία.
Ειδικότερα, χτες το μεσημέρι, μετά από σχετική καταγγελία, οι προαναφερόμενοι, πρώην εργαζόμενοι καταστήματος  στη Μυτιλήνη, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλης Αστυνόμευσης) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, να έχουν εισέλθει στο εν λόγω κατάστημα, το οποίο δεν βρίσκεται πλέον σε λειτουργία και να συσκευάζουν διάφορα εμπορεύματα.     
Διενεργείται προανάκριση.

Μοιράσου το άρθρο!