Αστυνομικό Ρεπορτάζ

30/01/2019 - 21:35

Μυτιλήνη: πυροβόλησε αδέσποτη γάτα - Διαβάστε την ανόητη εξήγηση που έδωσε

&n

bsp;

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2019 και περί ώρα 4 μ.μ., περίοικος στην περιοχή Εργατικών Κατοικιών στη Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης ενώ έβγαινε από το σπίτι του άκουσε έναν πυροβολισμό που σχεδόν αμέσως ακολουθήθηκε από την κραυγή ενός πληγωμένου ζώου.

Σηκώνοντας το βλέμμα προς τα πάνω, είδε στο μπαλκόνι έναν 50χρονο γείτονά του, ο οποίος κρατώντας ένα αεροβόλο όπλο έσπευσε να μπει μέσα στο σπίτι. Κλήθηκε αμέσως επιτόπου η Αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη ενώ το όπλο κατασχέθηκε, ενώ οι μάρτυρες μετέβησαν στο Α.Τ. Μυτιλήνης για την κατάθεση μήνυσης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και ως δικαιολογία είπε ότι οι αδέσποτες γάτες του … τρώνε τα καναρίνια!


Το τραυματισμένο ζώο, μια αδέσποτη γατούλα, εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο όπου η ακτινογραφία έδειξε ότι έφερε βλήμα αεροβόλου όπλου σφηνωμένο στο λαιμό της, κοντά στην σπονδυλική στήλη. Η κατάσταση του ζώου παραμένει κρίσιμη. Σημειώνουμε ότι στην περιοχή έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά τραυματισμού και θανάτωσης ζώων με αεροβόλο όπλο.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης συγχαίρει τους αυτόπτες μάρτυρες που έδρασαν άμεσα, και όπως όφειλαν! Πλέον τον λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη και ελπίζουμε ότι η τιμωρία ενός ακόμα  επίδοξου δολοφόνου ανυπεράσπιστων ζώων στη Λέσβο να είναι παραδειγματική!

 

 

up date Ανακοίνωση από την Αστυνομική Δ/νση Λέσβου:

Συνελήφθη, χθες (30-01-2019) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, ένας ημεδαπός, ηλικίας 52 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων συντροφιάς και της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, χθες, ο 52χρονος βρισκόμενος σε εξωτερικό χώρο της οικίας του στην παραπάνω περιοχή, πυροβόλησε και τραυμάτισε με αεροβόλο όπλο, μία αδέσποτη γάτα.
Το προαναφερόμενο αεροβόλο όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση.

Μοιράσου το άρθρο!