Αστυνομικό Ρεπορτάζ

02/10/2012 - 07:09

Νέα διάρρηξη στο Μαντάμάδο - Στόχος η οικία του π. Στρατή

Νέα διάρρηξη στο Μαντάμάδο - Στόχος η οικία του π. Στρατή

yle="text-align: justify; ">Λίγους μήνες μετά από τη μεγάλη διάρρηξη στο προσκύνημα Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο Λέσβου νέα διάρρηξη σημειώθηκε πριν μερικές μέρες στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ της Λέσβου"  (ρεπορτάζ Στρατής Σαμιώτης) αυτή τή φορά στο στόχαστρο των επιτήδειων δεν μπήκε ο ναός αλλά η κατοικία του ιερέα Ευστρατίου Δήσσου η οποία βρίσκεται στον εξωτερικό περόβολο του ναού. Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός και καταγράφηκαν από το κύκλωμα παρακολούθησης με κάμερες, το οποίο έχει εγκαταστήσει στον εξωτερικό χώρο της κατοικίας ο ιερέας.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάμερες καταγράφουν για αρκετή ώρα τους δράστες να κινούνται μέσα και έξω στο σπίτι μεταφέροντας ενδεχομένως αντικείμενα αξίας έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Την ίδια ώρα ωστόσο ο εφημέριος δεν επιθυμεί να δοθεί διάσταση στο θέμα (όπως διευκρίνησε μιλώντας στην εφημερίδα)  αν και επιβεβαίωσε την προ τριημέρου διάρρηξη.

Παρά τις πληροφορίες που φέρουν να αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας από την κατοικία του ο ίδιος ο π. Ευστράτιος επιμένει λέγοντας : " δεν εκλάπησαν αντικείμενα αξίας καθώς δεν βρήκαν τέτοια στην κατοικία οι δράστες"

Η Αστυνομία μέσω του εγκληματολογικού γραφείου επεξεργάζεται το οπτικό υλικό και ελπίζει ότι αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί στη σύλληψη των δραστών. Θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο αν υπάρχει σχέση με τη διάρρηξη που προηγήθηκε στο Ταξιάρχη ή  αν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Μοιράσου το άρθρο!