Αστυνομικό Ρεπορτάζ

04/08/2023 - 16:32

Νεκρό άλογο στο Πέραμα Γέρας που θα συμμετείχε σε καλλιστεία! Το έθαψαν με μπουλντόζα

Αίτηση της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης σε Αστυνομία & Κτηνιατρική Υπηρεσία για διερεύνηση των συνθηκών θανάτου ενός αλόγου στο Πέραμα Λέσβου

Ανακοίνωση από την Κιβωτό Μυτιλήνης:

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ότι

«Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 στο γήπεδο Περάματος στις 21:30 διοργανώθηκαν Καλλιστεία Αλόγων, από τον Ιππικό Παγγεραγωτικό Σύλλογο Άγιος Γεώργιος. Σε αυτή τη διοργάνωση Καλλιστείων άφησε την τελευταία του πνοή, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα άλογο που επρόκειτο να συμμετάσχει στα Καλλιστεία. Την επόμενη Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες το άλογο οδηγήθηκε με μπουλντόζα στην τελευταία του κατοικία».

Σήμερα 4/8/2023 απέστειλε επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου καθώς και στην Δνση Κτηνιατρικής Βορείου Αιγαίου ζητώντας να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου, ταφής και αφαίρεσης της ηλεκτρονικής σήμανσης ("τσιπ") του αλόγου.

Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά, ότι τα ιποοειδή δεν είναι μηχανές με 4 πόδια που όταν "χαλάσουν" ή τα βαρεθούμε, τα πετάμε στο δρόμο (ή κάπου χειρότερα). Η Ελληνική νομοθεσία απαιτεί το σεβασμό τους, την προστασία τους και την ηλεκτρονική τους σήμανση ("τσιπάρισμα"), ενώ υπάρχουν σημαντικά χρηματικά πρόστιμα και ποινές όταν τα παραπάνω δεν γίνονται σεβαστά.

Μοιράσου το άρθρο!