Αστυνομικό Ρεπορτάζ

15/10/2021 - 10:51

Ντοκουμέντα για την Δήμητρα της Λέσβου : «Ο οδηγός πετούσε τα ρούχα ενώ εκείνη ψυχορραγούσε»

Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δικογραφία και η οικογένεια του θύματος μέσω της δικηγόρου της κυρίας Λίλας Ραγκούση να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από κάμερες κυκλοφορίας για τον θανάσιμο τραυματισμό της Δήμητρας της Λέσβου που χτυπήθηκε από ανασφάλιστο όχημα στην Ποσειδώνος και εγκαταλείφθηκε αβοήθητη, έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. 

Η 64χρονη Δήμητρα σκοτώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην παραλιακή, στο Φαληρικό Δέλτα, και οι εκθέσεις που συνέταξαν οι πραγματογνώμονες ρίχνουν φως στις συνθήκες του τροχαίου, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και η δικογραφία. 

Τα υπομνήματα υπογράφουν ο μηχανολόγος μηχανικός κ. Φίλιππος Μπρέζας που έχει διοριστεί από την τροχαία Καλλιθέας και ο πραγματογνώμονας - τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, Αναστάσιος Δέδες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πραγματογνώμονες κατάφεραν να ακολουθήσουν τις κινήσεις του 84χρονου οδηγού της μαύρης Mercedes, που αφού παρέσυρε την Δήμητρα, την εγκατέλειψε και περίπου δύο χιλιόμετρα παρακάτω στάθμευσε το όχημα, ξεκόλλησε υπολείμματα ρούχων της Δήμητρας και τα πέταξε στο πεζοδρόμιο, ενώ το θύμα κειτόταν αβοήθητο στην άσφαλτο.  

 

Ο κ. Δέδες κάνει λόγω για  «ενέργεια δόλια και κατακριτέα» εκ μέρους του ηλικιωμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός είχε δίπλωμα τριετίας που έληξε στις αρχές Ιουνίου ενώ το ανασφάλιστο όχημα ήταν στο όνομα της συζύγου του. Η τροχαία ενημερώθηκε από την ιδιοκτήτρια του οχήματος ότι ο οδηγός βρισκόταν στην Κλινική Μεσόγειος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο πραγματογνώμονες κατάφεραν να ακτινογραφήσουν τις κινήσεις του 84χρονου οδηγού της μαύρης Mercedes, που αμέσως μετά την παράσυρση της «Δήμητρας της Λέσβου» όχι μόνο δεν σταμάτησε να βοηθήσει άλλα έφυγε και 1.9 χιλιόμετρα μακριά, στάθμευσε το όχημα στη λεωφόρο Συγγρού κατέβηκε κάτω «ξεκόλλησε» τα απομεινάρια από τα ρούχα του άτυχου Δημήτρη Καλογιάννη που ψυχορραγούσε αβοήθητος στην άσφαλτο και τα πέταξε στο πεζοδρόμιο. «Ενέργεια δόλια και κατακριτέα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην έκθεση του ο κ. Δέδες. Ο δράστης μάλιστα, λόγω προχωρημένης ηλικίας, είχε δίπλωμα τριετίας που εκδόθηκε στις 12.6.19 και έληξε στις 12.6.21 ενώ το όχημα που ήταν στο όνομα της συζύγου του ήταν ανασφάλιστο.

Στην έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας, περιγράφεται με λεπτομέρειες το τροχαίο στις 5:10 τα ξημερώματα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η Δήμητρα της Λέσβου αργοπέθαινε για πάνω από δύο ώρες αβοήθητη, στην άκρη της Ποσειδώνος. Η Τροχαία ενημερώθηκε για το τροχαίο μετά τις 7π.μ.

Μετά από εβδομάδες αγωνίας και το Silver Alert που είχε εκδοθεί, στα μέσα Ιουνίου διαπιστώθηκε πως η Δήμητρα είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στις 9 Απριλίου και είχε ενταφιαστεί ως αγνώστου ταυτότητας. 

Στις 15 Ιουνίου, έγινε γνωστό πως ο οδηγός ομολόγησε στην αστυνομία την εμπλοκή του. Η οικογένεια του θύματος αλλά και η διοίκηση του Silver Alert κατήγγειλαν από την πλευρά τους τις αρμόδιες αρχές για ολιγωρία.

Η Δήμητρα είχε εξαφανιστεί από το Δρομοκαΐτειο στις 6 Απριλίου και στις 9 του μήνα, η σορός εντοπίστηκε στο Φαληρικό Δέλτα χωρίς να ταυτοποιηθεί. Οι ημέρες περνούσαν και παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός “Silver Alert”, αυτό έγινε πολύ αργότερα, στις 25 Μαΐου, και χωρίς αποτέλεσμα. Όλον αυτόν τον καιρό, η σορός της Δήμητρας βρισκόταν στο νεκροτομείο του “Τζάνειου” Νοσοκομείου.

1

2

3

4

 

Η έκθεση αυτοψίας

Στην έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας, περιγράφεται με λεπτομέρειες το φρικτό συμβάν στις 05:10 το ξημέρωμα της 9ης Απριλίου. Ένα τροχαίο που αν ο ηλικιωμένος οδηγός είχε σταματήσει, ίσως σήμερα ο δύστυχος Δημήτρης Καλογιάννης να ήταν ζωντανός αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η «Δήμητρα της Λέσβου» φαίνεται πως χαροπάλευε δύο και πλέον ώρες μόνος και αβοήθητος σε κάποια άκρη της λεωφόρου Ποσειδώνος .

Διατέθηκε βιντεοληπτικό υλικό της περιφέρειας όπου κατέγραψε μέρος της πορείας του αυτοκινήτου λίγα μέτρα πριν το συμβάν και βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενη δραστηριότητας όπου κατέγραψε την τελική θέση του αυτοκινήτου 1,5 χλμ μετά το συμβάν.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 05:08:35:09 παρατηρήθηκε το αυτοκίνητο να κινείται στην πρώτη από δεξιά λωρίδα.
  • Στις 05:08:40:04 το αυτοκίνητο ενήργησε τροχοπέδηση καθώς άναψαν τα φώτα στοπ ενώ ένα σχεδόν δευτερόλεπτο μετά στις 05:08:41:23 έσβησαν τα φώτα στοπ.
  • Στην κάμερα Camera 01 της παρακείμενης δραστηριότητας (εκτιμάται απόκλιση μιας ώρας), παρατηρήσαμε:
  • Στις 04:20:45 να κάνει την εμφάνιση του το αυτοκίνητο ενώ το εμπρός δεξί φανάρι είχε μειωμένο φωτισμό σε σχέση με το εμπρός αριστερό.
  • Στις 04:24:01 το αυτοκίνητο ακινητοποιείται ενώ στις 04:24:15 σβήνουν τα φωτά του.
  • Στις 04:28:30 παρατηρήθηκε ο οδηγός να εξέρχεται του αυτοκινήτου και στις 04:30:18 να ασχολείται με το εμπρός δεξί φανάρι.
  • Τέλος στις 04:30:34 παρατηρήθηκε τον οδηγό του αυτοκινήτου να ασχολείται με τον δεξί καθρέπτη.

Μοιράσου το άρθρο!