Αστυνομικό Ρεπορτάζ

24/12/2022 - 15:27

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στην 98 ΑΔΤΕ στην Λέσβο

Κοντά στα στελέχη του Στρατού Ξηράς που φυλάνε «Θερμοπύλες» στην Λέσβο βρέθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

 

Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ»).

 

Η 98 ΑΔΤΕ έχει ως έμβλημα την νήσο Λέσβο προβαλλόμενη στην ελληνική σημαία και ένα λιοντάρι να βλέπει ανατολικά.

Η ελληνική σημαία συμβολίζει την ελληνικότητα της Λέσβου, ενώ το λιοντάρι, τη δύναμη και αποφασιστικότητα της 98 ΑΔΤΕ για την εξασφάλιση της ακεραιότητας της νήσου από κάθε εχθρική επιβουλή.

Το ρητό της Διοίκησης είναι το «ΑΝΔΡΕΣ ΓΑΡ ΠΟΛΙΟΣ ΠΥΡΓΟΣ” (Οι άνδρες είναι τα τείχη της πόλεως)», που αποδίδεται στον Αλκαίο / “Στασιωτικά”.

Δηλώνει ότι η άμυνα και το απόρθητο μιας πόλης διασφαλίζεται από τα αληθινά τείχη, που τα συνιστούν οι γενναίοι άνδρες και όχι τα άψυχα λίθινα κάστρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός επισκέφθηκε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ), διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό επίπεδο ηθικού του προσωπικού και αντάλλαξε μαζί του ευχές εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.​

Μοιράσου το άρθρο!