Αστυνομικό Ρεπορτάζ

10/12/2014 - 08:47

Οδηγώ μεθυσμένος,χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια,σε τρακάρω...δεν τρέχει τίποτα - Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

Π

ρο ημερών σε κάποιο χωριό της Λέσβου συνελήφθη άτομο ο οποίος οδηγούσε αμάξι το οποίο όχι μόνο δεν ήταν δικό του, αλλά κυκλοφορούσε χωρίς πινακίδες και χωρίς ασφάλεια. Και το πιο ωραίο! Δεν είχε ο ίδιος δίπλωμα και ήταν και μεθυσμένος!
Η σύλληψη έγινε τυχαία όταν ο …τύπος τράκαρε άλλο αμάξι! Τα όργανα της αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο, αναγνώρισαν έναν γνώριμο τους(!!!;;;) δεδομένου ότι το άτομο αυτό έχει εμπλακεί επανειλημμένα σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Έγινε καταγραφή του συμβάντος, έγινε η μήνυση και κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον θα συζητηθεί στο δικαστήριο. Και ο δράστης εννοείται κυκλοφορεί ελεύθερος! Εάν λάβουμε υπόψη και τα διάφορα τερτίπια των δικηγόρων (ανακοπές, δικαιολογημένες απουσίες, απεργίες κλπ), πιθανόν να περάσει και μια πενταετία μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Και χωρίς να είναι σίγουρο ότι η ποινή του θα είναι τέτοια που θα….τσούζει! Ο δε φουκαράς που τον τράκαρε ο απίθανος τύπος μάταια προσπαθεί να βρει το δίκιο του. Αμα το βρει βέβαια γράψτε μας….
Οι διαδικασίες λοιπόν που έγιναν ή που θα γίνουν από το κράτος, αστυνομία κλπ είναι άψογες… Η ουσία όμως παραμένει. Στους δρόμους κυκλοφορεί ένα ακόμα επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Αυτό δυστυχώς έχει μικρή σημασία μπροστά στο γεγονός ότι οι διαδικασίες έγιναν σύμφωνα με τον νόμο!  Αυτό μας ενδιαφέρει στην Ελλάδα. Οι διαδικασίες κι όχι η ουσία. Και βέβαια οι εναπομείναντες νόμιμοι πολίτες  αισθάνονται ως μαλ….(μπιπ).  Το συγκεκριμένο θέμα βέβαια δεν απασχόλησε τη κοινή γνώμη, αλλά σκεφτείτε τη περίπτωση να σκότωνε κανά παιδάκι; Κάτι που με τέτοια συμπεριφορά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον!!!
Τι μπορεί να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις όταν η κοινωνία μας  εθίζεται στην παραβατικότητα, όταν η παρανομία θεωρείτε «τσαμπουκάς», όταν 400.000 υποθέσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα ελληνικά δικαστήρια! Η μόνη πρόταση είναι να συνεργαστούν τα εμπλεκόμενα Υπουργεία ώστε τέτοιου είδους υποθέσεις να εκδικάζονται άμεσα και οι δράστες να αισθάνονται το βάρος των πράξεων τους αντί να χλευάζουν τις υπάρχουσες ….άψογες διαδικασίες!

ΕΡΜΗΣ

 

(η φωτογραφία τυχαία και... σχετική με το άρθρο)
 

Μοιράσου το άρθρο!