Αστυνομικό Ρεπορτάζ

15/06/2020 - 16:29

Οι αφίξεις συνεχίζονται.... 36 πρόσφυγες και μετανάστες σήμερα στον Αγ. Ραφαήλ

Συνεχίζονται οι ροές αποκλειστικά προς τη Λέσβο εδώ και δυο μήνες.

Το Σάββατο το βράδυ στην Πέτρα βγήκαν 36 άτομα ενώ άλλοι 36 αποβιβάσθηκαν σήμερα Δευτέρα σε ακτή στην περιοχή της Θερμής και εντοπίσθηκαν στον Άγιο Ραφαήλ.

Οι Αρχές  σύμφωνα με τα "Τα Νέα της Λέσβου" εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το λόγο που οι ροές εστιάζονται στη Λέσβο καθώς βέβαια και το ρόλο κάποιων οργανώσεων στην κατεύθυνση αυτή.

Στο αξιοσημείωτο των σημερινών αφίξεων  όπως επισημαίνει το Lesvospost είναι ότι οι 36 μετανάστες εντοπίστηκαν από κάτοικους να περιπλανώνται κοντά στον λόφο του Αγίου Ραφαήλ χωρίς να του έχει ελέγξει κανένας για περίπτωση κρούσματος κορονοϊού.

-----

up date 

 

Μια βάρκα με 36 συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων εννέα άνδρες, επτά γυναίκες και 20 παιδιά, όλοι όπως δήλωσαν συριακής καταγωγής πέρασαν σήμερα Δευτέρα το πρωί στη Λέσβο αποβιβαζόμενοι σε ακτή στην περιοχή της Θερμής.

Στο σύνολο τους μεταφέρθηκαν στη καραντίνα του καταυλισμού στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για τη τέταρτη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνει στη Λέσβο μέσα στον Ιούνιο. Συνολικά οι αφιχθέντες του Ιουνίου είναι 144. Στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου οι ροές προσφύγων και μεταναστών παραμένουν μηδενικές από τον περασμένο Μάρτιο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας

Μοιράσου το άρθρο!