Αστυνομικό Ρεπορτάζ

12/12/2022 - 18:32

Οι ανησυχίες και οι κίνδυνοι των εμπορικών κέντρων

Η ιστορία των εμπορικών κέντρων με τη σημερινή έννοια του όρου ξεκίνησε από τις ΗΠΑ. Μπορεί να είναι μικρού ή μεγάλου μεγέθους, κλειστό ή ανοικτό εμπορικό κέντρο, με ένα ή πολλά καταστήματα, με ανοικτό ή κλειστό χώρο στάθμευσης ή/και καθόλου parking. Η προσβασιμότητα και στις δύο περιπτώσεις είναι εύκολη τόσο με ιδιωτικό όχημα όσο και με δημόσια μέσα μετακίνησης και μεταφοράς.

Μπορεί να περιλαμβάνει καταστήματα λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης, τρόφιμα και ποτά σε πολλές μορφές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως γυμναστήρια, μπόουλινγκ, γήπεδα, ψυχαγωγία όπως κινηματογράφους, παιδότοπους, θέατρα και θεματικά πάρκα, χώρους εστίασης και καφετέριες, μηχανήματα ανάληψης χρημάτων, πλυντήρια αυτοκινήτων και συνεργεία εξυπηρέτησης.

Επίσης, σε ορισμένα εμπορικά κέντρα δε λείπουν τα ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και τα τραπεζικά καταστήματα που διευκολύνουν τις τραπεζικές συναλλαγές και υπηρεσίες.

d

Σε μια προσπάθεια κατανόησης και ένταξης των εμπορικών κέντρων του ελληνικού χώρου στις διεθνείς εξελίξεις, οι τάσεις που τείνουν να επικρατήσουν θέλουν τα εμπορικά κέντρα να παίζουν σημαντικότερο ρόλο στην ζωή των ανθρώπων. Δεν προσφέρουν μόνο την ευχαρίστηση των αγορών, αλλά προσπαθούν να δώσουν και άλλες ξεχωριστές και μερικές φορές αξέχαστες εμπειρίες. Τείνουν να γίνουν προορισμοί πολλαπλών χρήσεων με ποικιλία στα εμπορεύματα, στις προσφερόμενες υπηρεσίες, στο μέγεθος, αλλά και στην αρχιτεκτονική διάταξη με μοναδικές και ευφάνταστες προσφορές για να προσελκύσουν αγοραστές. 

Σε βάθος χρόνων έχουν ακουστεί πολλά περιστατικά, που έχουν να κάνουν με ληστείες και τρομοκρατικά χτυπήματα σε εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, καθώς αποτελούν πολυσύχναστες τοποθεσίες. Η διοίκηση ορίζει τα πρότυπα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο υπεύθυνος ασφαλείας για τον σχεδιασμό της προστασίας ενός εμπορικού κέντρου.

Η ISM SECURITY Α.Ε. παρέχει υπηρεσίες που άπτονται του αντικειμένου της ασφάλειας και προστασίας. Μεριμνά για την πρόληψη, τη στατική και ενεργητική αντιμετώπιση επιθέσεων κατά εγκαταστάσεων, προσώπων και υποδομών.

d

Πρόκειται, για μία εταιρεία security που φροντίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προαγωγή της ασφάλειας με την ανάπτυξη και την εφαρμογή σύγχρονων προτύπων και κανονισμών ασφάλειας των εγκαταστάσεων. Διαθέτει έναν ειδικά εξοπλισμένο στόλο αυτοκινήτων, με άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, με το οποίο καλύπτει όλες τις ανάγκες τέτοιων εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των συνεργατών της όσον αφορά τις σύγχρονες διαδικασίες σωματοφυλακής, την προστασία υψηλών προσώπων (VIP) – φύλαξη προσώπων (bodyguard), της ασφάλειας μετακινήσεων, καθώς και τις ολοένα αυξανόμενες μορφές κινδύνων.

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ